ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή η συμμετοχή Νικολόπουλου στον «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς»

Ανοιχτή η συμμετοχή Νικολόπουλου στον «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς»

Κοινή συνεδρίαση όλων των οργάνων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε.) και της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας, συγκάλεσε ο πρόεδρος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.

Τα όργανα του ΧΡΙ.Κ.Ε. καλούνται να αποφασίσουν από κοινού τη συμμετοχή στην ίδρυση νέου κομματικού φορέα ή στην δημιουργία μιας νέας μεγάλης συμμαχίας ήδη υπαρχόντων πολιτικών σχημάτων του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου, η οποία θα οδηγήσει στην εκλογική σύμπραξη όλων αυτών.

Ταυτόχρονα, θα τεθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής ή συνεργασίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος σε οποιοδήποτε τέτοιο φορέα, απαντώντας υπεύθυνα στις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται τον τελευταίο καιρό από πολιτικές προσωπικότητες της Δεξιάς.

Για τη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 26 Μαρτίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο κ. Νικολόπουλος έστειλε επιστολή προς τα στελέχη των οργάνων του Κόμματος και της Νεολαίας, στην οποία αναφέρει:

«Από της ιδρύσεως του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, διατρανώνουμε και υπηρετούμε την ανάγκη μιας εθνικά ασυμβίβαστης και κοινωνικά ευαίσθητης Χριστιανικής παράταξης.

Σας καλώ να αποφασίσουμε από κοινού αν θα ανταποκριθούμε στις προσκλήσεις και προκλήσεις που λαμβάνουμε, προτείνοντας έναν οδικό χάρτη που θα μας οδηγήσει στην δημιουργία ενός νέου πατριωτικού φορέα».

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος για τα αποτελέσματα της Συνδιάσκεψης θα ενημερώσει με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις