ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτομηνιά με το «φάντασμα» του Καραμανλή για τη «Συγγρού»

Πρωτομηνιά με το «φάντασμα» του Καραμανλή για τη «Συγγρού»
Να υποβαθμίσουν το θέμα των επιστολών Δούκα...

Να υποβαθμίσουν το θέμα των επιστολών Δούκα, επιθυμούν διακαώς στη «Συγγρού», υπό το φόβο επιστροφής στην εσωστρέφεια και νέας ρήξης με το παρελθόν.

Παρά την έντονη συζήτηση που προκάλεσε η χθεσινή δημοσίευση των «επιστολών καμπανάκι» του πρώην υφυπουργού της γαλάζιας παράταξης, προς τον Κώστα Καραμανλή, τα κεντρικά του κόμματος απέφυγαν να προβούν σε οποιαδήποτε επίσημη τοποθέτηση, προκειμένου να διαφυλάξουν την ηρεμία στο εσωτερικό του κόμματος.

Η παρελθοντολογία «απειλεί» ωστόσο για ακόμη μια φορά την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία καλείται να βρει τώρα τον καταλληλότερο τρόπο ώστε να μη ρίξει νερό στο μύλο της εσωστρέφειας, σε μια χρονική περίοδο που δείχνει να έχουν βρεθεί οι ισορροπίες και να έχουν βελτιωθεί αισθητά οι σχέσεις της νυν ηγεσίας με το περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού.

Στη ΝΔ, μοιάζουν να αναζητούν –και μάλιστα όντας σε επαφή με στενούς συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή- τον βέλτιστο τρόπο διαχείρισης του ζητήματος που ανέκυψε και το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, δείχνει πως ο πρώην αρχηγός του κόμματος είχε πλήρη γνώση κατά τη διάρκεια που βρίσκοντας στη διακυβέρνηση του τόπου, για τον κίνδυνο της χρεοκοπίας του τόπου.

Σε περίπτωση πάντως που τα στελέχη του κόμματος «στριμωχθούν» πολύ τις επόμενες μέρες στις συνεντεύξεις που θα παραχωρήσουν, δεν αποκλείεται να ακουσθεί αρκετές φορές από το στόμα τους η φράση πως «η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της», με σκοπό να μη δώσουν συνέχεια επί του συγκεκριμένου.

Η σιωπή Καραμανλή

Ο τέως πρωθυπουργός, που βρίσκεται με την οικογένειά του στον ιταλικό Βορρά- επέλεξε για ακόμη μια φορά να ακολουθήσει το δρόμο της σιωπής, ενώ η πλευρά του φαίνεται πως εκφράστηκε για μια ακόμη φορά από την δημόσια παρέμβαση του στενού του συνεργάτη, καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου που επικαλέστηκε τα μέτρα του 2008 και της άνοιξης του 2009 για να υπερασπιστεί το αίσθημα ευθύνης του Κώστα Καραμανλή.

Παρότι πολλοί ήταν εκείνοι που ερμήνευαν εχθές τις επιστολές Δούκα ως αιχμές προς τον Γιώργο Αλογοσκούφη και όχι προς τον Κώστα Καραμανλή, στη «Συγγρού» ήχησαν για ακόμη μια φορά οι σειρήνες και το επικοινωνιακό επιτελείο, παρά την απουσία αντίδρασης, γνωρίζει καλά πως θα βρει και το επόμενο διάστημα μπροστά της, τις χθεσινές αποκαλύψεις του «Βήματος».

Διαβάστε επίσης: Από το 2004 προειδοποιούσε για το χρέος