ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πολάκης στέλνει στον εισαγγελέα τον Λοβέρδο για 10 «χαμένα» εκατ. ευρώ

Ο Πολάκης στέλνει στον εισαγγελέα τον Λοβέρδο για 10 «χαμένα» εκατ. ευρώ

«Όλοι ελέγχονται και όλα θα ελεγχθούν» ήταν η αυστηρή προειδοποίηση που έστειλε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αποκαλύπτοντας ότι στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρίσκεται υπόθεση που αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο και 10 «χαμένα» εκατομμύρια.

Πρόκειται για μία εκ των 24 φακέλων με «ύποπτες» υποθέσεις, που έχει παραδώσει στην εισαγγελία ο κ. Πολάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος ελέγχεται, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, για την απόφασή του να εγκρίνει χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, για προσλήψεις σε δομές του ΟΚΑΝΑ. Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον ΟΚΑΝΑ, ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών έλαβε τη χρηματοδότηση, όμως οι προσλήψεις δεν έγιναν ποτέ.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, με ευθύνη του Ανδρέα Λοβέρδου δεν βγαίνει ποτέ πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για τις προσλήψεις. Ο ΟΚΑΝΑ στη συνέχεια, προχωρά σε μονομερή αλλαγή της σύμβασης και αντί για προσλήψεις κάνει... επισκευές υποδομών.

«Και ψάχνουμε να βρούμε τα τιμολόγια...» συνεχίζει ο κ. Πολάκης. Για 5 εκατ. ευρώ, βρέθηκαν τιμολόγια «άρτζι μπούρτζι και λουλάς», όπως χαρακτηριστικά είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Τα υπόλοιπα 5 φαίνεται πως «χάθηκαν» στη διαδρομή, κάπου μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ...

Όπως δήλωσε ο κ. Πολάκης, για την υπόθεση έχουν γίνει δύο έλεγχοι, ενώ βρίσκεται στην εισαγγελία και από «άλλη διαδρομή», ενώ σύντομα ολοκληρώνεται και το δεύτερο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο από το 11:55

Σχετικές ειδήσεις