ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μόσιαλος καταργεί την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων

Ο Μόσιαλος καταργεί την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων
Καινοτομία ή σκοπιμότητα; Όπως και να χει, ο «φρέσκος» κυβερνητικός εκπρόσωπος εφαρμόζει και «φρέσκιες» ιδέες...

Καινοτομία ή σκοπιμότητα;

Όπως και να χει, ο «φρέσκος» κυβερνητικός εκπρόσωπος εφαρμόζει και «φρέσκιες» ιδέες, καταργώντας, από χθες, την καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το κατά κόσμο briefing.

«Το briefing τελείωσε, δεν το καταλάβατε ακόμη;» ανακοίνωσε έξω από τη Βουλή στους έκπληκτους δημοσιογράφους ο κ. Μόσιαλος.
Και μπορεί μεν από τον συγκεκριμένο τρόπο ενημέρωσης να μην έβγαιναν οι φοβερές ειδήσεις, αφού ο εκάστοτε εκπρόσωπος μετέφερε τη «γραμμή» της κυβέρνησης, αποτελούσε όμως ένα βήμα διαλόγου, με τους δημοσιογράφους να διατυπώνουν ερωτήσεις που συχνά τον ανάγκαζαν να πάρει θέση σε σημαντικά θέματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας η καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών -και δι’ αυτών της κοινής γνώμης- είναι πλέον για μια ξεπερασμένη τακτική.

«Έχουν αλλάξει οι εποχές» εξήγησε.

«Κάποτε ο Μαρούδας έκανε στη δημόσια τηλεόραση κάποιες δηλώσεις και αυτό ήταν».

Στη θέση των δημοσιογράφων ότι «δέχονταν και ερωτήσεις όλοι οι εκπρόσωποι της εκάστοτε κυβέρνησης» ο κ. Μόσιαλος απάντησε ότι «Δεν χρειάζεται» και το briefing «Θα γίνεται μόνο όταν κρίνουμε σκόπιμο κάτι τέτοιο».

Υποστήριξε δε ότι «έτσι κι αλλιώς η κυβερνητική πολιτική δεν εκπροσωπείται από έναν. Οι λεπτομέρειες ανήκουν στους υπουργούς οι οποίοι θα ενημερώνουν».

Εδώ και περίπου ένα μήνα, αφότου ανέλαβε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ηλίας Μόσιαλος, το briefing γινόταν καθημερινά. Ωστόσο, τις τελευταίες περίπου 10 ημέρες, εκμεταλλευόμενος και τη θερινή περίοδο, ο κ. Μόσιαλος αρκούνταν σε μια off the record ενημέρωση ή σε κάποια γραπτή ή on camera δήλωση.