ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος για εκλογικό νόμο: Ο πολιτικός κόσμος προ των ευθυνών του

Νικολόπουλος για εκλογικό νόμο: Ο πολιτικός κόσμος προ των ευθυνών του

Απαντώντας σήμερα σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης του με τον Πρωθυπουργό για τον νέο εκλογικό νόμο, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, τόνισε:

«Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, καταλήξαμε στην άποψη ότι ένας τέτοιος εκλογικός νόμος μπορεί να διαμορφωθεί. Ξεκινώντας από την απλή αναλογική, μπορούν να «χτιστούν» εκείνες οι ασφαλιστικές δικλείδες που θα προσφέρουν ένα νέο εκλογικό νόμο, σταθερό για πολλά χρόνια και αποδεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού και των πολιτικών δυνάμεων.

Η κατ’ αρχήν συναίνεση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος προς την κυβερνητική πρόταση για το εκλογικό σύστημα, είναι μια έκφανση της πεποίθησής μας ότι η χώρα μας πρέπει επιτέλους να περάσει από το στάδιο της εργαλειακής χρήσης των θεσμών, στο στάδιο της θεσμικής σταθερότητας.

Η συζήτηση που πρέπει να γίνει είναι μεγάλη. Αλλά πρέπει να γίνει. Και να τελειώσει. Με ειλικρίνεια. Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε. Ας το κάνουμε. Και μετά ας μετρηθούμε για το ποιοι και πώς, μπορούμε να συνεργαστούμε…

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, πιστεύει ότι η καθιέρωση ως εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, καθώς αφ’ ενός μεν διανέμει τις έδρες με βάση την πραγματική δύναμη των κομμάτων και αφ’ ετέρου παρακινεί τα κόμματα σε ευρύτερες συγκλίσεις και συναινέσεις, οι οποίες επιτρέπουν τις μεγαλύτερες δυνατές συνεργασίες για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων της χώρας.

Και η ευκαιρία του εκλογικού συστήματος από αυτήν την άποψη είναι μια ιδανική δυνατότητα».

Σχετικές ειδήσεις