ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει η Γεροβασίλη: Το φθινόπωρο του 2019 οι εκλογές – Δεν υπάρχει θέμα μείωσης των μισθών

Επιμένει η Γεροβασίλη: Το φθινόπωρο του 2019 οι εκλογές – Δεν υπάρχει θέμα μείωσης των μισθών

«Εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019», τόνισε σήμερα, Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αποκρούοντας ταυτόχρονα τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τον εκλογικό νόμο και κατηγορώντας τη ΝΔ ότι αντιλαμβάνεται την άσκηση εξουσίας με βάση τις κομματικές της προτεραιότητες.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η απλή αναλογική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ιδρυτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και πως αποτελεί ένα λαϊκό αίτημα.

Για το Ποτάμι σχολίασε ότι «"πνίγεται" σχεδόν από την ίδρυσή του στις αντιφάσεις του και γίνεται πάντα, στις δύσκολες αποφάσεις, η "ουρά" της ΝΔ».

«Το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε, «επίσης, δείχνει εγκλωβισμένο στα εσωτερικά αδιέξοδά του». Τονίζει ότι ωστόσο «υπάρχει ακόμα χρόνος να επανεκτιμήσουν τη θέση τους».

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε πως, εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης, δεν τίθεται θέμα μείωσης περαιτέρω των δικαιωμάτων και των μισθών των εργαζομένων και πως τίθεται μόνο ζήτημα να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ανέφερε, εξάλλου, ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κοινό κείμενο εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων και «θα ζητήσουμε να στηριχθεί αυτό το κείμενο και πολιτικά από τα υπόλοιπα κόμματα».

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία, η κ. Γεροβασίλη επιήμανε ότι η ελληνική πλευρά επιδεικνύει την απαιτούμενη ψυχραιμία και σύνεση, συνολικά ως πολιτικό σύστημα και πως με την ίδια ψυχραιμία θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες στις διμερείς μας σχέσεις, χωρίς καμία εμπλοκή στα εσωτερικά της Τουρκίας.

«Οι σχέσεις μας άλλωστε με την Τουρκία -αναφέρομαι και ως Ελλάδα και ως Ε.Ε.- διέπονται από σταθερές αρχές και δεδομένες προϋποθέσεις», σημείωσε και επισήμανε ότι «η Ελλάδα ήταν και παραμένει ο πλέον σταθερός και ασφαλής πόλος στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ως προς τις εξελίξεις με την υπόθεση Siemens, τόνισε ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση έκανε και κάνει όλες τις υποχρεώσεις της για την ομαλή άσκηση του έργου της Δικαιοσύνης. «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός κινούν προσωπικά όλες τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες για την επιτάχυνση και ομαλή ολοκλήρωση της δίκης», τονίζει και σημειώνει ότι έχουν το «θράσος να παριστάνουν τους τιμητές» όσοι εξέθρεψαν το κράτος-όμηρο στο παλιό πολιτικό σύστημα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή.

Τέλος, είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σταματήσει τις επαφές του με ομολόγους του στην Ε.Ε. από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία και πως το αίτημα -που γίνεται επιτακτικότερο- είναι «να δημιουργηθεί μία συμμαχία της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, ακόμη και των φιλελεύθερων προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων που θα επιχειρήσει να ανακόψει συντονισμένα την αδιέξοδη πορεία της λιτότητας σε όλη την Ε.Ε.».

Σχετικές ειδήσεις