ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος προς Πανταλάκη: Υποτιμάτε τον εαυτό σας

Νικολόπουλος προς Πανταλάκη: Υποτιμάτε τον εαυτό σας

«Το εισαγγελικό πόρισμα που εκδόθηκε για την δανειοδότηση των κομμάτων, χαρακτηρίζει μνημείο θράσους την ταυτόχρονη και ταυτόσημη επιστολή που έστειλαν οι Γενικοί Διευθυντές των κομμάτων Ροβέρτος Σπυρόπουλος και Μενέλαος Δασκαλάκης, αφού και τα δύο αιτήματα λέξη προς λέξη είναι ίδια…..» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος εξετάζοντας τον πρώην Πρόεδρο και Διοικητή της ATEbank κ. Θ.Πανταλάκη και αναρωτήθηκε εάν τούτο από μόνο του δεν φανερώνει ότι ήταν όλα προσχεδιασμένα.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι στις 6 Ιουλίου 2010, όπως και σε άλλες περιπτώσεις τα κόμματα, περιέφεραν την ίδια και την αυτή εξασφάλιση για τα δάνειά τους, εξαπατώντας εν τοις πράγμασι τις Τράπεζες και ρώτησε τον κ Πανταλάκη εάν ήταν «όλοι στο κόλπο» και εάν όχι, εάν έστω και σήμερα πάει στον Εισαγγελέα τους αντισυμβαλλόμενους που εξαπάτησαν τους Τραπεζίτες και πήραν Δημόσιο χρήμα;

Και συνέχισε: «Είναι ψέμα ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν σας έστειλε ποτέ εκθέσεις συναγερμού, όταν στην απόρρητη έκθεση της στις 26 Απριλίου του 2012 σημείωνε και για την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ότι η εκχώρηση της κρατικής επιχορήγησης θέτει την Τράπεζα που χορηγεί τα δάνεια σε αυξημένους κινδύνους.

Κύριε Πανταλάκη, όταν εκχωρείς χρηματοδότηση υπάρχει υποχρέωση αναγγελίας στο Υπουργείο Οικονομικών και ταυτόχρονα πρέπει να ενημερώνεις τον Τειρεσία. Αυτό συμβαίνει με κάθε δάνειο ή όχι; Εσείς τον Τειρεσία τον ενημερώνετε; Κύριοι συνάδελφοι να το κόλπο που αποδεικνύει το δόλο τους!

Ήταν όλες οι Τράπεζες συνεννοημένες να κάνουν ότι δεν το ξέρουν, για να λένε σήμερα αυτά… Γιατί εάν έστω ότι πήγε το ΧΡΙΚΕ στην ΑΤΕ και εκχωρούσε ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση, τότε θα το μάθαινε αύριο η ΕΤΕ που δεν το ήξερε και έτσι αυτόματα την ίδια ώρα… ή άντε την επόμενη μέρα θα κατήγγειλε την σύμβαση.

¨Έπρεπε ή έστω τώρα πρέπει να καταγγελθεί η σύμβαση; Επειδή εξαπάτησαν τα κόμματα την Τράπεζα, δεν πρέπει να στείλει τους υπεύθυνους στον Εισαγγελέα;

Εσείς κ. Πανταλάκη γιατί δεν τους στείλατε; Τώρα θα πάτε στον Εισαγγελέα; Έχετε υποχρέωση ως αντισυμβαλλόμενος;»

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ότι, αποκαλύφτηκε το γεγονός πως : «Ο πρώην επικεφαλής της ATEbank, κ.Θεόδωρος Πανταλάκης μετέφερε 8 εκατ. ευρώ από τον προσωπικό λογαριασμό του στο εξωτερικό. Για το συμβάν αυτό αφιέρωσαν εκτενή δημοσιεύματα οι Financial Times, το CNBC αλλά και σύσσωμος ο ελληνικός τύπος, με αναφορά στο ζήτημα του πως ο επικεφαλής μιας μεγάλης κρατικής τράπεζας, σε περίοδο χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, βγάζει τα λεφτά του στο εξωτερικό, ενώ η Τράπεζα που διοικούσε επί των ημερών του εμφάνιζε συσσωρευμένες ζημιές και κατέρρεε».

Επίσης ο Νίκος Νικολόπουλος απευθυνόμενος στον πρώην διοικητή της ΑΤΕ του είπε : «Έχω καταθέσει όπως εσείς σήμερα εδώ μου θυμίσατε πλέον των 100 ερωτήσεων, για τα «έργα και τις ημέρες σας», ακόμα και όταν στην Κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και όχι μόνο επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Και τώρα ήρθε η ώρα ενώπιος ενώπιων να σας ρωτήσω : «Συμφωνείτε με τον κ. Προβόπουλο ο οποίος αυτολεξεί δήλωσε : “κανείς δεν είπε ότι υπάρχει παρανομία αλλά ότι ανακύπτει μόνο ηθικό ζήτημα”

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων