ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Βλέπω τον Τσίπρα να κηρύσσει εκλογές μετά τη ΔΕΘ

Λεβέντης: Βλέπω τον Τσίπρα να κηρύσσει εκλογές μετά τη ΔΕΘ

Ανοικτό το ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες άφησε σήμερα, Κυριακή (14/08/2016) ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας εγκλωβίστηκε μόνος του με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά τον εγκλώβισε και ο άξονας της ΝΔ με τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταυρό Θεοδωράκη που είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης».

«Βλέπω τον πρωθυπουργό να κηρύττει εκλογές μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προβλέποντας πως οι κάλπες θα στηθούν 10 με 15 Οκτωβρίου, για να γίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα ακολουθήσουν νέες εκλογές τον Μάρτιο του 2017.

Ερωτηθείς για το εάν σκέφτεται να συνεργαστεί με τη ΝΔ, σημείωσε πως θα εξετάσει «το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Μητσοτάκη για το καλό της χώρας». Δήλωσε, μάλιστα, ότι αν είναι απαραίτητοι οι βουλευτές του για το σχηματισμό κυβέρνησης ο ίδιος δεν θα επιλέξει να πάει τη χώρα σε νέες εκλογές. «Θα θέσω όμως βασικούς όρους υπέρ του φτωχού λαού», είπε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ρωτήθηκε και για το θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και εξέφρασε και τη διαφωνία του με το νόμο Παππά που δεν περιλαμβάνει το ΕΣΡ στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Απέδωσε ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη μη σύσταση του ΕΣΡ και είπε: «Προτείνω να μην ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας αδειοδότησης, αλλά να συσταθεί το ΕΣΡ με πρόσωπα κοινής αποδοχής και να κάνει το Συμβούλιο τη διαδικασία της αδειοδότησης».

Αναφερόμενος εξάλλου στα κριτήρια που έχουν τεθεί από το νόμο Παππά, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι ο ίδιος δε συμφωνεί με την άποψη ότι το κύριο κριτήριο πρέπει να είναι τα λεφτά, διερωτώμενος μάλιστα «μπορεί να δώσει κάποιος τα χρήματα, αλλά αν είναι κακοποιός θα του δώσουμε την άδεια;»

«Σφάζονται εννιά καναλάρχες στην αυλή ενός υπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης και προέβλεψε ότι στην τέταρτη θέση μπορεί να ισοβαθμήσουν δύο με τρεις ενδιαφερόμενοι, και τότε εκτίμησε ότι θα γίνει «το μεγαλείο του κ. Τσίπρα».

Σχετικές ειδήσεις