ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητούν επανέναρξη εργασιών του Ε.Κ.

Ζητούν επανέναρξη εργασιών του Ε.Κ.
Με χθεσινή της απόφαση η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αιτείται την άμεση επανέναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με χθεσινή της απόφαση η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αιτείται την άμεση επανέναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) και την έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean Claude Trichet, του Επικεφαλής του Eurogroup, Jean Claude Juncker και του αρμοδίου Επιτρόπου, Oli Rehn, με θέμα την οικονομική ύφεση στην Ευρωζώνη.

Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος την Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Α. Ποδηματά, δήλωσε: «Με την σημερινή τους απόφαση οι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τoν πρωταγωνιστικό τους ρόλο για την υπέρβαση της κρίσης. Ζητούν όχι μόνο την έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής αλλά και την προώθηση συνολικών και συνεκτικών λύσεων για την έξοδο από την κρίση και τη θωράκιση της Ευρωζώνης, όπως η δημιουργία ενός πραγματικού Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, η έκδοση Ευρωομολόγου και η θέσπιση φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών».