ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά ο ΣΥΝ

Σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά ο ΣΥΝ
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι απαράδεκτο να ενημερώνονται τα κόμματα και η κοινή γνώμη από ανεπίσημα τουρκικά δημοσιεύματα...

Σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και ενημέρωση της Βουλής για τις ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι είναι απαράδεκτο να ενημερώνονται τα πολιτικά κόμματα και η κοινή γνώμη της χώρας από ανεπίσημα τουρκικά δημοσιεύματα για πτυχές των, μέχρι σήμερα, 50 κύκλων συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε ευαίσθητα εθνικά μας θέματα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΝ σχολιάζει δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο βιβλίο του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, πρώην εμπειρογμώνονα στον τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος υποστηρίζει ότι κατά τις ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις η Ελλάδα είχε δεσμευθεί να μην επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε ορισμένα σημεία του Αιγαίου, ενώ σε άλλα σημεία η επέκταση έφθανε και τα 12 μίλλια.

Τονίζει επίσης ότι η μυστική διπλωματία δεν είναι προς όφελος των λαών και ενέχει κινδύνους πολύπλευρων εκμεταλλεύσεων για ιδιοτελείς σκοπούς ακόμα και εσωτερικής κατανάλωσης.