ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Θα κάνω ό,τι μου αναλογεί, για να μην ξαναζήσει η Χίος τέτοια καταστροφή

Παυλόπουλος: Θα κάνω ό,τι μου αναλογεί, για να μην ξαναζήσει η Χίος τέτοια καταστροφή

Ειδική μνεία στις μεγάλες καταστροφές που υπέστη φέτος το νησί της Χίου, εξαιτίας των πυρκαγιών, έκανε σε μήνυμά του σήμερα, Τρίτη (13/09/2016), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Παυλόπουλου έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Χίος δοκιμάσθηκε, με ανησυχητική μάλιστα συχνότητα, από πυρκαγιές. Αλλά οι δύο τελευταίες - το 2012 και φέτος - ήταν όχι μόνο μεγάλες, αλλά, δυστυχώς, συνέπεσαν καίγοντας το ίδιο έδαφος, πράγμα καταστροφικό για το οικοσύστημα.

Πρώτη ανάγκη, λοιπόν, είναι να μην ξανακαεί το νησί και να ληφθούν άμεσα μέτρα για πρόληψη, τα οποία και πρέπει να γίνουν πράξη πριν το επόμενο καλοκαίρι. Δεύτερη ανάγκη είναι η λήψη μέτρων για ν’ αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα διάβρωσης και κατολισθήσεων, κυρίως στις περιοχές της Ελάτας και των Μεστών.

Υπάρχει επίσης ανάγκη ανάκαμψης της φυτικής παραγωγής, της αποκατάστασης δηλαδή των μαστιχόδενδρων και οι κάτοικοι πρέπει να βοηθηθούν σ’ αυτό. Ξέρουν ότι έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται πράξη κάποια μέτρα, σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια, την Κεντρική Διοίκηση και τον Συνεταιρισμό, ο οποίος – πρέπει να υπογραμμίσουμε – λειτουργεί υποδειγματικά.

Εγώ, από τη δική μου την πλευρά, θα κάνω ό,τι μου αναλογεί, ώστε να μην ξαναζήσει το Νησί τέτοια καταστροφή τεράστια για τον Τόπο».

Ρoή Ειδήσεων