ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόβλιας: Κανένας χρήσιμος εργαζόμενος δεν θα απολυθεί

Ρόβλιας: Κανένας χρήσιμος εργαζόμενος δεν θα απολυθεί
Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις απολύσεις στις ΔΕΚΟ...

"Κανένας αναγκαίος και χρήσιμος εργαζόμενος του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν πρέπει να έχει την ανησυχία ότι θα απολυθεί" διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας.

Ως προς την αναδιάρθρωση του δημοσίου που θα οδηγήσει υπαλλήλους σε εργασιακή εφεδρεία, ο υπουργός αναφέρει σε συνεντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία πως "το τυχόν πλεονάζον προσωπικό θα προσδιοριστεί , έπειτα από μελέτη και νέο οργανόγραμμα ανά φορέα. Το πλεονάζον προσωπικό θα μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Η εργασιακή εφεδρεία δεν έχει ημερομηνία λήξης, ως προς τα προνόμια που παρέχει η κατάταξη στους πίνακες, δηλαδή ακόμη και μετά την παρέλευση του ενός χρόνου οι πίνακες θα είναι σε ισχύ".

Ο κ. Ρόβλιας επισημαίνει ότι η αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων 1 προς 10 για το 2011 και 1 προς 5 από το 2012 ως το 2015 θα τηρηθεί στο ακέραιο.

"Συνολικά ο αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα, τακτικό και έκτακτο προσωπικό, θα έχει μειωθεί από το 2011 ως το 2015 περίπου κατά 151.000 απασχολούμενους. Αυτός ο σχεδιασμός μας θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση" αναφέρει ο υφυπουργός.