«Πόλεμος» κυβέρνησης - ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες: «Εξευτελίζεστε» - «Κοίτα ποιος μιλάει»

Newsroom Newsroom

«Πόλεμος» κυβέρνησης - ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες: «Εξευτελίζεστε» - «Κοίτα ποιος μιλάει»

«Πόλεμος» με σκληρούς χαρακτηρισμούς ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τις τηλεοπτικές άδειες και τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος έκανε λόγο για φαρσοκωμωδία.

«Λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε την ΝΔ..», αναφέρει χαρακτηριστικά η τελέυταία ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Η Νεα Δημοκρατία έχει υπερβεί τον εαυτό της, στον ρόλο της «Φωνής των Καναλαρχών», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Γράφει μια ιστορία για την οποία θα ντρέπεται για χρόνια.

Λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε το κόμμα του κ. Μητσοτάκη».

Κουμουτσάκος για τηλεοπτικές άδειες: Παρακολουθούμε μια φαρσοκωμωδία

«Ο διαγωνισμός σήμερα δέχτηκε το τελειωτικό χτύπημα», είχε σχολιάσει νωρίτερα ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό Καλογρίτσα από των διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για φαρσοκωμωδία.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ θα βάλει τέλος στη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια την Δημοκρατία.

O εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε συγκεκριμένα: «Ο διαγωνισμός, που ήδη έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης, σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα.

Είναι προφανές ότι η Επιτροπή δεν είχε ελέγξει κανένα πόθεν έσχες και έχει βαρύτατες ευθύνες γι’ αυτό.

Το αποδεικνύει η μη καταβολή του τιμήματος από τον δεύτερο οριστικό πλειοδότη, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις επιφυλάξεις μας.

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αδιανόητο η Επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στο διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα.

Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει στο κύρος αυτού του διαγωνισμού, που έχει ήδη πληγεί με δυο εικονικές συμμετοχές;

Όλοι αναρωτιούνται. Το νέο έλεγχο πόθεν έσχες του κ. Σαββίδη θα τον διενεργήσει η ίδια Επιτροπή που, αποδεδειγμένα πλέον, δεν έκανε κανένα απολύτως έλεγχο πριν;

Εδώ που φτάσαμε, η Κυβέρνηση έχει μόνο μια επιλογή: Να βάλει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία.

Αν δεν το κάνουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μόλις γίνει Κυβέρνηση».

Μαξίμου: Η ΝΔ εξευτελίζεται για να υπερασπιστεί τη διαπλοκή

Αμέσως μετά τις δηλώσεις Κουμουτσάκου άμεση ήταν η απάντηση του Μαξίμου που υπογράμμισε πως, «Η Νέα Δημοκρατία εξευτελίζεται για να υπερασπιστεί τη διαπλοκή», απαντώντας έτσι στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Η αγωνία της ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, και προσθέτουν ότι «η Νέα Δημοκρατία δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια.

Το Δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 65 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών. Αναμένεται να εισπράξει άλλα περίπου 20 εκατ. (από τα συνολικά 61,5 εκατ. ευρώ) με την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων, θα ανέλθει τελικά από 246 σε 255 εκατ. ευρώ.

Η αγωνία της ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν.

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει:

- 14,5 εκατ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο,
- 24,6 εκατ. ευρώ στον κ. Μαρινάκη,
- 25,3 εκατ. ευρώ στον κ. Κυριακού,
- 3 εκατ. (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο για ευνομούμενη χώρα, τρόπο την Επιτροπή του διαγωνισμού.

«Η λέξη ″εξευτελισμός″ είναι λίγη!» υπογραμμίζουν και καταλήγουν «μιλώντας για ″πόθεν έσχες″, ας ενημερώσει ο κ. Κουμουτσάκος που κόπτεται σήμερα για τη νομιμότητα, αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες, έστω και στα πενιχρά 18 εκατ. ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων. Ο ελληνικός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση».

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση παγιδεύτηκε στον ιστό της διαπλοκής που η ίδια έφτιαξε

«Κοίτα ποιος μιλάει! Η κυβέρνηση, που διασύρεται με το διαγωνισμό - επιθεώρηση και έχει παγιδευτεί στον ιστό της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, που η ίδια έφτιαξε, έχει το πολιτικό θράσος να ασκεί κριτική στη Νέα Δημοκρατία», απάντησε σε δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος στη παραπάνω ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

«Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για το φιάσκο που ερχόταν. Δεν μας άκουσαν. Τώρα είναι ολοφάνερο ότι ο διαγωνισμός τους κατέπεσε στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και στην πράξη. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και φτηνός λαϊκισμός», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved