ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ορατό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Κουτσούμπας: Ορατό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλεγεί για να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά με το τρίτο μνημόνιο, επειδή μπορεί καλύτερα από τη ΝΔ σε αυτή τη φάση», υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews».

Παράλληλα, ασκεί κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι «αν τα πράγματα δεν πάνε, όπως τα υπολογίζει η κυβέρνηση», δεν αποκλείεται μια «ηρωική έξοδος».

Εξάλλου, για το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ σε δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Οικολογίας, ο γγ του ΚΚΕ σχολιάζει: «Τέτοιες δυνάμεις, κυρίως πρώην ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν ήδη στις γραμμές του. Από τη στιγμή που ολοκληρώνεται η πλήρης μετάλλαξή του ΣΥΡΙΖΑ σε αστικό κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας, είναι φυσικό να απευθύνεται και σε δυνάμεις που μέχρι πριν από λίγο τις περνούσε "γενεές δεκατέσσερις"». Για την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει ότι έχουν «αντικειμενικές δυσκολίες, επειδή έχει καταλάβει το φυσικό τους χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ως προς το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας αποκλείει συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου ή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Να πάμε, δηλαδή, και να συμβάλουμε στη δημιουργία νέων αυταπατών;», διερωτάται και προσθέτει ότι: «έχουν μεγάλες ευθύνες για το αριστερό άλλοθι που έδωσαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και διαφοροποιήθηκαν την τελευταία στιγμή για να διασωθούν πολιτικά». Για το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ο γγ του ΚΚΕ σχολιάζει ότι αυτό οφείλεται «κυρίως στο ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την εμπιστοσύνη του λαού κι όχι γιατί την κερδίζει η ΝΔ». Αναφέρει, δε, ότι η πόλωση μεταξύ των δύο κομμάτων είναι «ψεύτικη και αποπροσανατολιστική».

Αναφορικά με τις προκλήσεις του Τ. Ερντογάν, αναφέρει: «Θεωρούμε επικίνδυνη την προσπάθεια της κυβέρνησης να καθυσηχάσει το λαό, όταν στην περιοχή υπάρχουν ανοικτά θέματα και κυριολεκτικά μυρίζει μπαρούτι». Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας ασκεί έντονη κριτική στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β', με αφορμή τις τελευταίες παρεμβάσεις του, και τις χαρακτηρίζει «προσπάθεια διαίρεσης του λαού και αναβίωσης της κάλπικης διαχωριστικής γραμμής "εθνικισμός-κοσμοπολιτισμός", ανακατεμένης με πρωτόγονο σκοταδιστικό αντικομμουνισμό».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων