ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυτεχνείο 1973: Τα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων για τα 43 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών

Πολυτεχνείο 1973: Τα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων για τα 43 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών

Ειδήσεις για Πολυτεχνείο 1973: Τα κόμματα της Βουλής στέλνουν τα δικά τους πολιτικά μηνύματα, με αφορμή την 43 επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Η Ελλάδα αποτίει σήμερα, Πέμπτη (17/11/2016) φόρο τιμής στους αγωνιστές και τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου 1973 και τα πολιτικά κόμματα της Βουλής αναφέρονται με ανακοινώσεις τους στην επέτειο.

ΝΔ: Η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής δράσης

«Το πραγματικό νόημα της επετείου είναι ο διαρκής αγώνας για την ελευθερία», αναφέρει στο μήνυμά του για το Πολυτεχνείο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΑΣΟΚ: Το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία αποκτά νέο περιεχόμενο

«Όσο τα χρόνια περνούν, το σύνθημα των νέων του 73, για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, αποκτά νέο περιεχόμενο. Τίποτα από όσα ζήσαμε την περίοδο της Μεταπολίτευσης δεν είναι δεδομένο σήμερα. Και γι’ αυτό, η τιμή προς όσους αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, αποτελεί και μια παρακαταθήκη για το αύριο. Μια παρακαταθήκη ελπίδας, δύναμης, αγώνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

ΔΗΜΑΡ: Οι εξεγερμένοι φοιτητές του '73 έχουν την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό μας

Στεφάνι κατέθεσε σήμερα στο Πολυτεχνείο, αποτίοντας φόρο τιμής στην 43η επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73, αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με επικεφαλής τoν γραμματέα της Κ.Ε. Γιώργο Μπουλμπασάκο. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν το μέλος της Ε.Ε. Τάσος Δαρσινός και τα μέλη της Κ.Ε. και του κόμματος, Γαβρίλης Λαμπάτος, Κώστας Πανδής, Γιάννης Ρελάκης και Θανάσης Ντέλκος.

Μετά την κατάθεση ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Μπουλμπασάκος, δήλωσε: «Σήμερα τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες του Ελληνικού λαού που με πρωτοπορία την νεολαία αγωνίσθηκε σε δύσκολους καιρούς για ελευθερία και δημοκρατία. Κάποιοι έδωσαν και τη ζωή τους. Έχουν την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό μας. Δε θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Η πάλη ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού και της ακροδεξιάς που σηκώνει κεφάλι θα είναι διαρκής και ανειρήνευτη».

Ποτάμι: Το Πολυτεχνείο είναι η μεγάλη στιγμή των Ανεξάρτητων Νέων

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέρει τα εξής:

«"Πράγματι στο Πολυτεχνείο είχε συμβεί απροσδόκητα το ποθούμενο, το μακρινό όραμα κάθε κοινωνικού επαναστάτη: η εξέγερση! Με μια όμως διαφορά. Αυτή η εξέγερση δεν ήταν το αποτέλεσμα της οργανωμένης δράσης των αντιδικτατορικών, πλειοψηφικών ή μειοψηφικών, επιτελείων, είχε προκληθεί και καθοδηγηθεί από "άλλους" - τους νέους!". Βασίλης Παναγιωτόπουλος ιστορικός ("Ελευθεροτυπία" το 1993, στην 20η επέτειο του Πολυτεχνείου).

Να πάψουν λοιπόν να πανηγυρίζουν και να καπηλεύονται την επέτειο της 17 Νοέμβρη κάθε είδους κομματικοί μηχανισμοί, καθοδηγητές, σέχτες και παρατάξεις.

Το Πολυτεχνείο δεν είναι δικό τους δημιούργημα. Είναι η μεγάλη στιγμή των "άλλων". Δηλαδή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΝΕΩΝ!».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook