ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόσιαλος: Απαραίτητη η συναίνεση στα μεγάλα ζητήματα

Μόσιαλος: Απαραίτητη η συναίνεση στα μεγάλα ζητήματα
Στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης αναφέρθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος...

Στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης αναφέρθηκε ο σε συνέντευξή του ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η συναίνεση σε μεγάλα ζητήματα είναι απαραίτητη», κατηγορώντας παράλληλα τη ΝΔ ότι δεν δίνει δείγματα ουσιαστικής γραφής.

«Θα πρέπει να υπάρξουν βαθιά συναινετικές διαδικασίες, οι οποίες θα δοκιμαστούν στην πράξη πριν συζητηθεί οτιδήποτε άλλο. Στην ελληνική δημοκρατία δεν υπάρχει η κουλτούρα της συναίνεσης, καθώς επικρατεί η αντίληψη πως μέσα από μία συναινετική διαδικασία κάποιος χάνει, κάποιος κερδίζει και δεν φαίνεται ότι ωφελείται το δημόσιο συμφέρον», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm. .

Αναφορικά με τη συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι τα μεγαλύτερα μεγέθη στην ελληνική τραπεζική αγορά είναι χρήσιμα να υπάρχουν, για να ενισχυθεί η ρευστότητα, καθώς το τραπεζικό σύστημα είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει παράταση των στόχων του μεσοπρόθεσμου για δύο χρόνια, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι δεν έχει ενημέρωση πως θα τεθεί επισήμως τέτοιο θέμα, ενώ υπογράμμισε ότι στη συζήτηση που γίνεται, πραγματοποιείται μία συνολική επισκόπηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας.