Υπουργικό με άρωμα νέων μέτρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου...
Υπουργικό με άρωμα νέων μέτρων
2'

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τις 10 το πρωί στο "Μακεδονία Παλλάς" στη Θεσσαλονίκη.

Η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού περί παραμονής στο ευρώ έναντι πάσης θυσίας, σε συνδυασμό με την άφικη της Τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα για έναν ιδιαίτερα αυστηρό έλεγχο με αντικείμενο την εκταμίευση ή μη της 6ης δόσης, έχει δημιουργήσει την αίσθηση ότι ίσως σήμερα, ακόμη και πριν την προγραμματισμένη για τις 13.00 συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, να υπάρξουν ανακοινώσεις για νέες περικοπές στο Δημόσιο.

Τα νέα μέτρα μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα και θα περιλαμβάνουν περαιτέρω περικοπές στις κρατικές δαπάνες και αύξηση φόρων σε νέα προϊόντα. Στόχος να βρεθεί 1,7 δισ. ευρώ που προκύπτει από την απόκλιση στο φετινό στόχο για το έλλειμμα.

]Άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», άφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο για λήψη και άλλων μέτρων με στόχο να καλυφθούν οι αποκλίσεις, εάν χρειαστεί.

Μάλιστα αυτά τα νέα μέτρα θα έρθουν μέσω του φορολογικού όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και άφησε ανοικτό ενδεχόμενο μείωσης των φορολογικών συντελεστών υπό την προϋπόθεση ότι θα ισχύσουν αλγοριθμικά κριτήρια για τον προσδιορισμό εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών.

Για τον ΦΠΑ επιμένει σε νέο αποδεκτό σύστημα απόδοσης και είσπραξης που πρέπει να γίνει άμεσα αποδοτικό

Χθες ο Γιώργος Παπανδρέου διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει «μέχρι το τέλος» στις μεταρρυθμίσεις για το καλό της χώρας.

«Κάθε καθυστέρηση, κάθε αμφιθυμία, κάθε άλλη επιλογή από το να τηρήσουμε πιστά τις δεσμεύσεις μας είναι επισφαλής και επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του , σημειώνοντας πως «όποτε κάναμε εκπτώσεις ή πισωγυρίσματα το βρήκαμε μπροστά μας».

πηγή: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή