ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα Τουρκία - Κουμουτσάκος: Προσβλέπουμε σε σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας

Δημοψήφισμα Τουρκία - Κουμουτσάκος: Προσβλέπουμε σε σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας

Δημοψήφισμα Τουρκία | Ειδήσεις: Το δικό του σχόλιο αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία έκανε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας πως η γειτονική χώρα «προχωρά σε μια σοβαρή συνταγματική αλλαγή», αλλά και πως θα πρέπει να γίνουν απολύτως σεβαστές και οι ελληνικές θέσεις.

«Προσβλέπουμε σε μια Τουρκία που θα συμβάλλει στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην περιοχή μας, χωρίς πολιτικές εντάσεων και προκλήσεων που, άλλωστε, δεν οδηγούν πουθενά», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Και πρόσθεσε: «Εμείς στην Ελλάδα προσβλέπουμε σε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Εδραιωμένες στον αμοιβαίο σεβασμό, στο διεθνές δίκαιο και στις ισχύουσες διεθνείς Συνθήκες».

«Προσβλέπουμε σε διμερείς σχέσεις που θα διέπονται από τις αρχές της καλής γειτονίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Προσβλέπουμε σε μια Τουρκία που θα συμβάλλει στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην περιοχή μας, χωρίς πολιτικές εντάσεων και προκλήσεων που, άλλωστε, δεν οδηγούν πουθενά. Προσβλέπουμε, τέλος, σε μια Τουρκία που, όχι μόνον θα διατηρήσει, αλλά και θα μπορέσει να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Ευρώπη της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κατέληξε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό για το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Σχετικές ειδήσεις