Ανακούφιση και προβληματισμός στο σημερινό υπουργικό

Σε λίγη ώρα από τώρα συνέρχεται το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να εξετάσει τη μεγάλη ατζέντα των θεμάτων...
Ανακούφιση και προβληματισμός στο σημερινό υπουργικό
1'

Σε λίγη ώρα από τώρα συνέρχεται το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να εξετάσει τη μεγάλη ατζέντα των θεμάτων που αφορούν μεταρρυθμίσεις σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι υπουργοί έχουν δεχθεί με ανακούφιση το πολιτικό μήνυμα που έστειλαν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, αλλά περιμένουν και την αυριανή ουσιαστική παρέμβαση του υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ.

Στο υπουργικό συμβούλιο πιστεύουν ότι εάν υλοποιήσουν τα μέτρα που έχουν αποφασίσει, θα εκλείψει η ανασφάλεια στις διεθνείς αγορές και η Ελλάδα θα μπορέσει να πάρει την 6η και 7η δόση.

Ο προβληματισμός όμως που επικρατεί στους υπουργούς και στους βουλευτές, είναι οι αντιδράσεις που ετοιμάζονται να εκδηλωθούν σε όλους τους τομείς από μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Δεν τους είναι άγνωστο ότι το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το έχουν χάσει ανεπιστρεπτί αλλά αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι τώρα έχει προτεραιότητα η χώρα και όχι το ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα είναι εκρηκτικό: “Γιατί αναγκαζόμαστε να αφαιρέσουμε κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων και να προσαρμοσθούμε στις επιταγές των δανειστών μας" έλεγαν οι υπουργοί.

Η κυβέρνηση βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος γιατί από τη μια μεριά εγκρίνει σειρά νέων μέτρων που ξεζουμίζουν τους Έλληνες και από την άλλη προσπαθεί να πείσει τους δανειστές μας και τις αγορές ότι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις της.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι προβληματισμένοι και υπογραμμίζουν: "Oι αποφάσεις είναι εύκολες όταν παίρνονται μέσα στα γραφεία, αλλά στην πράξη δεν θα μπορέσουν να εφαρμοσθούν”.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή