ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό - Κουμουτσάκος: Η αδιαλλαξία της Άγκυρας οδήγησε στο αδιέξοδο

Κυπριακό - Κουμουτσάκος: Η αδιαλλαξία της Άγκυρας οδήγησε στο αδιέξοδο

Κυπριακό | Ειδήσεις: Ευθύνες στο καθεστώς Ερντογάν για την κατάρρευση των συνομιλιών στη Διάσκεψη για Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας επιρρίπτει με γραπτή δήλωσή του την Παρασκευή (07/07/2017) ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Δυστυχώς, η αδιαλλαξία της Άγκυρας στα θέματα της ασφάλειας και της παραμονής κατοχικών στρατευμάτων, καθώς και η επιμονή της στη διατήρηση παράλογων επεμβατικών δικαιωμάτων στην Κύπρο, υπέσκαψαν μια πολύ σοβαρή προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού», σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος.

Και συνεχίζει: «Η Διεθνής Κοινότητα γνωρίζει καλά που βρίσκονται οι ευθύνες. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να συμβάλει ενεργά ‬ώστε:

Πρώτον: Να μην εγκαταλειφθούν οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και του τερματισμού της σαραντατριάχρονης παράνομης κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού.

Δεύτερον: Να αποτραπεί κάθε απόπειρα αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα προκαλούσε ένταση και ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Καταλήγει δε ο Γιώργος Κουμουτσάκος: «Η υποστήριξή μας στις ενέργειες του Προέδρου Αναστασιάδη είναι στέρεη και διαρκής».

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό του νέου «ναυαγίου» στο Κυπριακό

Σχετικές ειδήσεις