ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραπέζι προσέγγισης Ελληνογερμανικού Τύπου

Τραπέζι προσέγγισης Ελληνογερμανικού Τύπου
Στην Αθήνα βρέθηκαν 32 Γερμανοί δημοσιογράφοι στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολιτικών, πολιτιστικών και δημοσιογραφικών ανταλλαγών...

Στην Αθήνα βρέθηκαν 32 Γερμανοί δημοσιογράφοι στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολιτικών, πολιτιστικών και δημοσιογραφικών ανταλλαγών που να απαλύνουν κάπως την τοξική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος της χώρας μας.

Η έλευση τους χρηματοδοτήθηκε από το γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα και η αποστολή αντανακλά όλο το φάσμα των γερμανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Ο υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος έκανε το τραπέζι στους Γερμανούς δημοσιογράφους και απάντησε στις ερωτήσεις τους, ενώ για μιάμιση ώρα είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Η Γενική εντύπωση είναι ότι τα ερωτήματα τους ήταν σοβαρά αν και σε κάνα-δυο περιπτώσεις υπήρχε μια διάθεση προβοκάτσιας.

Στην συνέχεια, οι γερμανοί ρεπόρτερ επισκέφτηκαν τα γραφεία στη Συγγρού, όπου συνομίλησαν για μια ώρα περίπου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και ακολούθως με τους αντιπροέδρους του κόμματος, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα.

Να σημειωθεί ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι θα ανταποδώσουν την επίσκεψη στην Γερμανία το Νοέμβριο.

Τώρα, μένει να φανεί στο μέλλον αν στέφθηκε με επιτυχία η προσπάθεια βελτίωσης των ελληνογερμανικών σχέσεων από τα δημοσιεύματα και τις εκπομπές του γερμανικού Τύπου.