ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Αυτοί που μας αποκαλούσαν ταλιμπάν των αγορών, τώρα έχουν θεοποιήσει τις αγορές

Βούλτεψη: Αυτοί που μας αποκαλούσαν ταλιμπάν των αγορών, τώρα έχουν θεοποιήσει τις αγορές

«Το πότε θα βγει η χώρα στις αγορές εξαρτάται από τις προπαγανδιστικές ανάγκες της στιγμής» δήλωσε η βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

«Οι ίδιοι άνθρωποι που εμάς μας αποκαλούσαν ταλιμπάν των αγορών, μιλούσαν για στυγνή δικτατορία των αγορών και ότι θα χτυπούν τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές, καθώς και ότι εμείς θέλαμε να κάνουμε την Ελλάδα παλλακίδα των αγορών, οι ίδιοι άνθρωποι τώρα έχουν θεοποιήσει τις αγορές και από το πρωί ως το βράδυ μας λένε, πως θα βγούμε σε αυτές. Δεν υπάρχει καμία συνέντευξη, καμία δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου, ούτε μία δήλωση του ίδιου του κ. Τζανακόπουλου, που να μην περιλαμβάνει τη λέξη αγορές» ανέφερε η κ. Βούλτεψη.

Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «ανύπαρκτη υπόθεση» την απένταξη της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, σημειώνοντας πως δεν έχει ούτε συμβολική σημασία, καθώς, όπως διευκρίνισε, «δεν μπορεί να ισχύει σε χώρες που είναι σε μνημόνιο, όπου τα πειθαρχικά μέτρα είναι τα ίδια τα μνημόνια και ο περιορισμός των ελλειμμάτων είναι ευθύνη των δανειστών, οι οποίοι κατασκευάζουν τα προγράμματα και έχουν την ευθύνη να τα παρακολουθούν»

«Όταν μία χώρα βγάζει από το 2013 πλεονάσματα, το 2016 έβγαλε 4% και έχει ήδη δεσμευθεί για πλεονάσματα 3,5% έως το 2022, είναι αστείο να λέμε ότι είναι κάποιο σήμα. Απλώς συμφώνησαν να το κάνουν την ημέρα που ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος έστειλαν στο ΔΝΤ την επιστολή με την οποία ζητούν να επιστρέψει στο πρόγραμμα, δεσμευόμενοι για άλλα 21 σημεία, μέτρα» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις