ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μαλλιά κουβάρια» στη Βουλή για την εφεδρεία

«Μαλλιά κουβάρια» στη Βουλή για την εφεδρεία
Έντονη αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο κ. Ντίνος Ρόβλιας και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κ. Χρήστος Ζώης...

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ντίνος Ρόβλιας και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κ. Χρήστος Ζώης για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

Ο βουλευτής της ΝΔ καταλόγισε στην κυβέρνηση «πολυγλωσσία, σύγχυση και αριθμολαγνεία» στις κατά καιρούς εξαγγελίες των κυβερνητικών στελεχών για τον αριθμό των εργαζομένων που θα τεθούν σε εφεδρεία.

« Για εβδομήντα χιλιάδες μίλησε ο Θ. Πάγκαλος, γι’ αυτούς που προσελήφθησαν μετά το 2004 ο Μ. Καρχιμάκης», ανέφερε ο κ. Ζώης και διερωτήθηκε «τι θα δουν τα μάτια μας τις επόμενες μέρες».

Ο υφυπουργός κάλεσε τη ΝΔ να μην εκμεταλλεύεται, όπως είπε, την αγωνία των ανθρώπων αυτών για μικροκομματικούς λόγους.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή για τη χώρα μας, την κάθε ενέργεια την κάνουμε αναγκαστικά και δεν θα πρέπει να αποτελεί αντικείμενο αντιπολίτευσης με σκοπό την ψηφοθηρία» συμπλήρωσε ο κ. Ρόβλιας, επαναλαμβάνοντας ότι, οι εφεδρείες θα ανέλθουν σε 30.000.

Τότε ο τομεάρχης της ΝΔ κάλεσε τον υφυπουργό να απαντήσει για τη συνέντευξη του αρμόδιου υπουργού κ. Δημήτρη Ρέππα στα ΝΕΑ και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με την κατάργηση οργανικών θέσεων; «Υπαινίσσεται απολύσεις πλέον;» ρώτησε ο κ. Ζώης.

Επίσης κάλεσε τον υφυπουργό να απαντήσει με ποια κριτήρια θα γίνει η αξιολόγηση όλων όσοι υπαχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

«Θέλω και κρατώ χαμηλούς τόνους. Αλλιώς, θα μπορούσα να τους ανεβάσω, μιλώντας για την καταρράκωση του ΑΣΕΠ επί ΝΔ» ανταπάντησε ο κ. Ρόβλιας για να υπογραμμίσει:

«Ό, τι κάνουμε, δεν το κάνουμε για λόγους σαδισμού. Δεν χαιρόμαστε να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις. Αλλά θα τις υλοποιήσουμε με τον καλύτερο και σωστότερο, δικαιότερο τρόπο».