ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή για την εφεδρεία με εντολή Παπανδρέου

Επιτροπή για την εφεδρεία με εντολή Παπανδρέου
Στη διάρκεια του Υπουργικού που βρίσκεται σε εξέλιξη...

Εντολή για σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τη συνταγματικότητα του μέτρου της εφεδρείας έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε η επιτροπή να συσταθεί άμεσα, ώστε μέχρι την Κυριακή που θα συνεδριάσει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο να ληφθούν οπι τελικές αποφάσεις.

Στην εισήγησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μόνο οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου καθορίζουν το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινείται το κυβερνητικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι «πρέπει εμείς να είμαστε συνεπείς σ΄αυτό το πλαίσιο» και χαιρέτησε την «γενναία», όπως την χαρακτήρισε, στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για την ρύθμιση του τέλους στα ακίνητα.

«Μακάρι να έδειχναν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις την ίδια υπευθυνότητα», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται κανένας να εκμεταλλεύεται τον πόνο του λαού και να αναμοχλεύει πάθη.

Διαβάστε επίσης: Κυβερνητική γκάφα και με την εφεδρεία