ΣΥΡΙΖΑ: απαλλάσσονται υπουργοί για ένα διαπιστωμένο σκάνδαλο

ΣΥΡΙΖΑ: απαλλάσσονται υπουργοί για ένα διαπιστωμένο σκάνδαλο
Η υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων και η άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος των ...

Η υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων και η άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος των τότε υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συνδικαλιστών, ιδιωτών και εμπλεκομένων στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το σκάνδαλο των υποβρυχίων τύπου 214, πυροδότησε αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας έκανε την ακόλουθι δήλωση:

«Με την παραπομπή των 29 προσώπων επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι καταγγελίες μας. Ένα σκάνδαλο απιστίας και παράβασης καθήκοντος που προκάλεσε μεγάλη ζημιά σε βάρος του δημοσίου έγινε ανεκτό ή και ενισχύθηκε από υπουργούς και κυβερνήσεις.

Και αυτά με διαδοχικές εγκρίσεις του Κ.Υ.Σ.Ε.Α.. Τώρα παραπέμπονται δύο μόνο πολιτικά πρόσωπα (γενικοί γραμματείς του ΥΠ.ΕΘ.Α.) και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι με διάφορους τρόπους έχουν απαλλαγεί ή δεν έχουν ελεγχθεί καν.

Πρόκειται για μεγάλη πρόκληση, πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι τα δάνεια τα πήραν οι κυβερνήσεις διογκώνοντας το δημόσιο χρέος κυρίως εξαιτίας τέτοιων σκανδάλων και όχι βέβαια επειδή ήταν υπεράριθμοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αίσχος!».