Τα «μαζεύει» ο Ισπανός πρέσβης: «Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου»

Τα «μαζεύει» ο Ισπανός πρέσβης: «Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου»

Στροφή 180 μοιρών έκανε με ανακοίνωσή του σήμερα, Τρίτη (31/10/1981) ο πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, Ενρίκε Βιγέρα, ανασκευάζοντας τα όσα είχε δηλώσει στον κυριακάτικο «Ελεύθερο Τύπο» για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Καταλονίας και στην εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο κτήριο της πρεσβείας.

Είχε προηγηθεί η ιδιαίτερα αυστηρή και οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, που τον καλούσε να «ανασκευάσει τις ατυχείς δηλώσεις του». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

«Εκφράζω τη λύπη μου γιατί οι δηλώσεις μου έδωσαν αφορμή σε ερμηνείες οι οποίες ουδόλως αντιστοιχούν με την πραγματικότητα, όπως και με την επιθυμία του να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο για μια στενή σχέση εγγύτητας με τις ελληνικές Αρχές», ανέφερε ο κ. Βιγέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Βιγέρα, η πρεσβεία της Ισπανίας εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών το περασμένο Σαββατοκύριακο υπέρ της ισπανικής εδαφικής ακεραιότητας και απορρίπτοντας μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την ενότητα της χώρας και την αρχή του αμετάβλητου των συνόρων.

Τέλος, η πρεσβεία της Ισπανίας διαμηνύει πως «οι δύο σύμμαχοι και φίλες χώρες μας είναι ενωμένες με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και πολιτισμού, και θα προσπαθήσει σε υπέρτατο βαθμό να εμβαθύνει την εξαιρετική αυτή σχέση που μας ενώνει».