ΝΔ: Τυχόν ανοχή του Τσίπρα στον Καμμένο θα είναι συνενοχή

ΝΔ: Τυχόν ανοχή του Τσίπρα στον Καμμένο θα είναι συνενοχή

Να απομακρύνει άμεσα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο από την κυβέρνηση, εξαιτίας των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη συμφωνία ύψους 66 εκατ. ευρώ που φέρεται - σύμφωνα με τη ΝΔ - «να υπέγραψε με έναν ύποπτο μεσάζοντα χωρίς διαφάνεια και με παράκαμψη του νόμου», ζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ήδη από την Κυριακή, που προέκυψαν τα σχετικά δημοσιεύματα, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε τη σοβαρότητα μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με έναν ύποπτο μεσάζοντα.

Χθες παρενέβη αυτεπάγγελτα στρατιωτικός Εισαγγελέας, καθώς ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε δημοσίως τον κ. Καμμένο ότι υπέγραψε μια συμφωνία ύψους 66 εκατ. ευρώ με τον εν λόγω μεσάζοντα χωρίς καμία διαφάνεια και παρακάμπτοντας προκλητικά το νόμο.

Την ίδια στιγμή, οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες αρχές της χώρας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμμένος, αντί να δώσει εξηγήσεις, διέταξε τη σύλληψη του εν λόγω αξιωματικού, επειδή ο τελευταίος αποκάλυψε την αλήθεια.

Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες και βαρύτατες. Αν δεν απομακρύνει σήμερα κιόλας τον κ. Καμμένο από την Κυβέρνησή του, θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή.

Ο αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει ήδη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου σκανδάλου».