ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινωνικό μέρισμα: Σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου - Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή

Κοινωνικό μέρισμα: Σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου - Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή

Στις αρμόδιες επιτροπής της Βουλής βρίσκεται για συζήτηση το σχετικό νομοσχέδιοπου κατατέθηκε με τη μορφή κατεπείγοντος, το βράδυ της Τρίτης, 14/11/2017.

Στο «κόκκινο» η συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα όταν ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, δικαιολογώντας την περσινή άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης ανέφερε «εμείς δεν τα ψηφίσαμε για να μην πάρει το επίδομα ο κ. Μπαλαούρας και οι άλλοι βουλευτές όπως και έγινε τότε». Συγκεκριμένα, η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου έχουν συνέλθει σε κοινή συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Διανομή Κοινωνικού Μερίσματος και άλλες διατάξεις». Εισηγητές είναι από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Μάκης Μπαλαούρας και από τη Νέα Δημοκρατία, ο Ιωάννης Βρούτσης. Επισημαίνεται ότι το σχέδιο νόμου έχει χαρακτηρισθεί από την Κυβέρνηση ως κατεπείγον και κατά το άρθρο 109 παρ. 1 σε συνδυασμό με το άρθρο 89 παρ. 4 του Κ.τ.Β., ο Πρόεδρος της Βουλής έταξε προθεσμία υποβολής της Έκθεσης του άρθρου 91 παρ.6 μέχρι σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, και ώρα 20.00.

Όμως από τη σχετική συζήτηση δεν έλειψε και η έντονη αντιπαράθεση, καθώς ο βουλευτής του ΣYΡΙΖΑ ζήτησε επί προσωπικού το λόγο και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως ο ίδιος γνωρίζει βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι πέρυσι «πήραν το επίδομα αλλά δεν το επέστρεψαν». «Έγιναν κάποια λάθη πέρυσι και έπρεπε να τα επουλώσουμε και να τα διορθώσουμε. 4-5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το πήραν το επίδομα πέρυσι και το επέστεψαν. Μέσα σε αυτούς πράγματι ήμουν και εγώ. Επίσης γνωρίζω ένα βουλευτή του ΚΚΕ που το πήρε και το επέστρεψε. Έχω πληροφορίες όμως ότι οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι πήραν το επίδομα δεν το γύρισαν πίσω ,έχουμε τα ονόματα και αν μας προκαλείτε θα τα βγάλουμε στη δημοσιότητα». Ο Γιάννης Βρούτσης απάντησε, λέγοντας ότι «δέχομαι ότι ο κ. Μπαλαούρας έχει προσβληθεί. Δεν είχα σκοπό να σας προσβάλω».

Σχετικές ειδήσεις