ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζαβάρας: Μνημόνιο μέχρι το 2060 εξαιτίας αυτής της κυβέρνησης

Τζαβάρας: Μνημόνιο μέχρι το 2060 εξαιτίας αυτής της κυβέρνησης

Κώστας Τζαβάρας | Νέα Δημοκρατία: Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαπέλυσε την Τρίτη (02/01/2017) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, σχολιάζοντας τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις.

«Η συγκεκριμένη κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να είναι η πιο πειθήνια απέναντι στους δανειστές κυβέρνηση της Ελλάδος» δήλωσε ο κ. Τζαβάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση σημείωσε ότι υπάρχει σε αυτήν κάτι περίεργο και ενδιαφέρον, ότι δηλαδή ενώ στις προηγούμενες αξιολογήσεις που έκανε αυτή η κυβέρνηση, αν δεν είχε νομοθετηθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο δεν κατέληγαν σε συμφωνία τα τεχνικά κλιμάκια και οι υπέρτερες βαθμίδες της ΕΕ και του ΔΝΤ, στην τρίτη αξιολόγηση έχει μεν επέλθει συμφωνία αλλά παραμένουν αρρύθμιστα αρκετά ακόμη προαπαιτούμενα που, όπως φημολογείται, υπολογίζονται σε 80 με 85.

Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται στο εξωτερικό να εκτελεί όλες τις παραγγελίες χωρίς να φέρνει καμία αντίρρηση ενώ στο εσωτερικό δημιουργεί την εντύπωση συστηματικά ότι κάνει ηρωικές προσπάθειες για να μπορέσει να φέρει καλά αποτελέσματα.

Ο κ. Τζαβάρας σχολίασε ότι ο προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος των Μνημονίων με τη χρονολογική σημασία του όρου καθώς το εν εξελίξει «Μνημόνιο 3» λήγει τον Αύγουστο του 2018, ωστόσο προέβλεψε ότι «πριν από τη λήξη του Μνημονίου, όπως τουλάχιστον συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, θα υπάρξει μια άλλη διευθέτηση που θα αφορά τη μετά τη λήξη του συγκεκριμένου μνημονίου προστασία της Ελλάδας κατά των κινδύνων του να ξανακυλήσει σε μια κατάσταση για την οποία θα χρειάζονται πάλι να γίνουν προσπάθειες».

«Ουσιαστικά μνημόνιο θα έχουμε μέχρι το 2060 δηλαδή και περαιτέρω, μέχρι τότε που θα λήξει η προθεσμία της δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας που έχει προβλεφθεί από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα για 99 χρόνια. Και αυτά είναι αποτελέσματα ρυθμίσεων μνημονιακών, τις οποίες τις έχει υπογράψει η κυβέρνηση αυτή η οποία τώρα πανηγυρίζει ότι είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός του Μνημονίου», πρόσθεσε.

Για το θέμα των Τούρκων αξιωματικών τόνισε ότι «οι αποφάσεις των δικαστηρίων και της επιτροπής ασύλου είναι απόλυτα σεβαστές και τεκμηριωμένες» και σημείωσε πως σε ό,τι αφορά την έκδοση των αξιωματικών υπάρχει απόφαση που απορρίπτει το αίτημα της Τουρκίας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων