ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες εξελίξεις: Εντός της ημέρας αναμένεται παραίτηση Ζουράρι μετά το υβριστικό παραλήρημα

Ραγδαίες εξελίξεις: Εντός της ημέρας αναμένεται παραίτηση Ζουράρι μετά το υβριστικό παραλήρημα

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις τελευταίες ώρες - Ρήγμα στους ΑΝΕΛ - Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις - Οι προκλητικές δηλώσεις του που «άναψαν» φωτιές - Την αποπομπή του είχε ζητήσει ο Δημήτρης Καμμένος

Ρήγμα στους ΑΝΕΛ και «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση φαίνεται πως προκάλεσε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις με τις υβριστικές δηλώσεις του κατά φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Άρη.

Ο Κώστας Ζουράρις, όπως αναφέρουν πληροφορίες, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (14/01/2018) υπέβαλε την παραίτησή του από υφυπουργός με δήλωσή του στο «Βήμα», την οποία αναμένενται να ανακοινώσει σε λίγες ώρες.

Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής (14/01) ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος ζήτησε την αποπομπή του υφυπουργού Παιδείας, ενώ βολές κατά του Κώστα Ζουράρι και της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΔ.

Δημήτρης Καμμένος: «Ή εγώ ή αυτός»

«Ή θα του βάλουν μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση», ήταν το μήνυμα που έστειλε το πρωί ο Δημήτρης Καμμένος αναφερόμενος στο συνάδελφό του βουλευτή. «Δεν θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από τον Κώστα Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ. «Ή ο Δημήτρης Καμμένος ή ο Ζουράρις. Να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος» επέμεινε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Επισήμως από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο μόνο σχόλιο που αρκούνται είναι ότι «αναμένονται εξελίξεις και ανακοινώσεις».

Εφόσον οι πληροφορίες για παραίτηση Ζουράρι από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας ισχύουν, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να τον αντικαταστήσει, κάτι που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

Βολές από ΝΔ

Οι υβρυστικές δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι προκάλεσε την έντονη αντίδραση και της Νέας Δημοκρατίας.

«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης» τονίζεται.

Επιπλέον, η ΝΔ εξαπολύει βολές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν».

Οι προκλητικές δηλώσεις που «άναψαν» φωτιές

Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις προσέβαλε με χυδαίο τρόπο τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και όλη την οικογένεια του Άρη με τα όσα είπε σε συνέντευξη του σε εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95.5.

Ο κ. Ζουράρις ο οποίος και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει ανάλογες εκφράσεις προκαλώντας την οργή των φίλων του Ολυμπιακού, με την παρότρυνση του παρουσιαστή της εκπομπής είπε στον αέρα ένα γνωστό υβριστικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ που αφορά στον Ολυμπιακό, παραφράζοντάς το.

«Βουντού, βουντού, βουντού, και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι…» είπε συγκεκριμένα. Το επανέλαβε γελώντας πολλές φορές ενώ δεν έμεινε εκεί αλλά σε άλλη ερώτηση του παρουσιαστή καταφέρθηκε κατά του Άρη λέγοντας «Ποιος γ… τον Αρη».

Σχετικές ειδήσεις