Τηλεφώνημα για βόμβα στο Παλαί Ντε Σπορ όπου μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας

Στις 19:22 της Παρασκευής, άγνωστος τηλεφώνησε στο…

Σκοπιανό - Πρεσάρισμα Ζάεφ σε Τσίπρα - Καμμένο για Πρέσπες: «Τους έχω εμπιστοσύνη»

Παρέμβαση μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα…

Live Chat Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Νταρουσάφακα

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θέλει να επιστρέψει στις…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 η επιμνημόσυνη δέηση για την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης: Την Κυριακή 16/12/2018 θα τελεστεί…

Καραμανλής στο 12ο συνέδριο της ΝΔ: Στόχος μας μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας

Μόνο η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας μπορεί…

Πιτσιόρλας για Σκοπιανό: Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας να λύσουμε μια εκκρεμότητα

Πιτσιόρλας για Σκοπιανό: Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας να λύσουμε μια εκκρεμότητα

«Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας να λύσουμε μια εκκρεμότητα, η οποία μόνο προβλήματα μας δημιουργεί και τίποτα δεν μας προσφέρει», δήλωσε για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, στο περιθώριο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται από το πρωί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 

«Αν το είχαμε λύσει στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όλα θα ήταν καλύτερα σήμερα. Από τότε μέχρι τώρα τα πράγματα χειροτέρεψαν για εμάς. Η καθυστέρηση δεν μας βοηθάει, αντίθετα παγιώνει καταστάσεις που είναι εναντίον μας», τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας.

«Εμείς», εξήγησε, «αποκαλούμε τη γειτονική χώρα με το όνομα το επίσημο, όλος ο υπόλοιπος κόσμος την αποκαλεί ως Μακεδονία. Οι αλυτρωτισμοί αυξάνονται και επομένως πρέπει να το λύσουμε γιατί έτσι θα σταματήσουμε μια δυναμική που είναι εναντίον μας και θα δώσουμε τη δυνατότητα στη χώρα μας να αξιοποιήσει στο έπακρο τη γεωγραφική της θέση. Η Βόρεια Ελλάδα και η Ελλάδα γενικότερα, αναπτύχθηκαν κάθε φορά που είχαν ανοιχτούς τους δρόμους επικοινωνίας. Ο,τιδήποτε εμποδίζει αυτό είναι σε βάρος μας».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι «υπάρχει ενδεχομένως η δυνατότητα να το λύσουμε», επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για μια λύση αποδεκτή, που θα μας εξασφαλίζει από τα δύσκολα θέματα και θα ανοίγει προοπτικές».

Σε ό,τι αφορά στο συλλαλητήριο, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε πως «στη Δημοκρατία όλες οι μορφές έκφρασης της γνώμης είναι αποδεκτές» και επισήμανε πως «η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των λύσεων, έχει την ευθύνη να αξιοποιεί κάθε είδους αντίδραση και κάθε είδους εκδήλωση γνώμης, επομένως δεν μας ανησυχούν».

Επανέλαβε πως «το ότι ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ μας είναι ολοφάνερο» και υπογράμμισε πως «θα πρέπει με ψυχραιμία να αναζητήσουμε την καλύτερη δυνατή λύση».

«Εμείς», πρόσθεσε, «δεν θεωρούμε ότι έχουμε δυο κατηγοριών Έλληνες: οι Έλληνες οι πατριώτες και οι μη πατριώτες. Όλοι αγαπούμε την Ελλάδα, όλοι θέλουμε την ανάπτυξη, την προοπτική και την προκοπή. Βεβαίως ο καθένας μπορεί να έχει μια διαφορετική άποψη. Να βρούμε τρόπο να τα συνθέσουμε όλα αυτά προς το καλύτερο».

Με αφορμή το συνέδριο που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΚΑ), το MyPortal.gr και το «Πολιτικό Ημερολόγιο- Ατζέντα Θεσσαλονίκης», ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε πως καθώς «βγαίνουμε από την ύφεση και μπαίνουμε στην ανάπτυξη», στη δημόσια συζήτηση πρέπει να κυριαρχήσουν τα θέματα της ανάπτυξης και των προοπτικών της χώρας και σ' αυτή τη συζήτηση «η Θεσσαλονίκη έχει έναν κεντρικό ρόλο».

«Η Θεσσαλονίκη, η Βόρεια Ελλάδα είναι η πύλη της χώρας προς την Κεντρική Ευρώπη και επομένως είναι η περιοχή που μπορεί να προσφέρει αυτή τη στιγμή τα μέγιστα στην εθνική προσπάθεια. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ήταν πάντα, είναι και τώρα και θα είναι και στο μέλλον η πύλη της χώρας προς τη Μεσόγειο κι αυτό είναι που αναδεικνύει τον χαρακτήρα της πόλης», υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων