ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίκης Θεοδωράκης: Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ήταν αντίδραση στην κυβέρνηση Τσίπρα

Μίκης Θεοδωράκης: Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ήταν αντίδραση στην κυβέρνηση Τσίπρα

Μίκης Θεοδωράκης | Αλέξης Τσίπρας: Σφοδρότατη κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ασκεί, μέσω συνέντευξής του, ο διακεκριμένος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο Σκοπιανό, αλλά και τη γενικότερη τοποθέτησή της απέναντι στα συλλαλητήρια που έγιναν και θα γίνουν, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ήταν αντίδραση στην κυβέρνηση Τσίπρα. Άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση το απέδειξε αντιμετωπίζοντάς το με μεθόδους και μέτρα απολύτως απαράδεκτα, που αποκαλύπτουν τον βαθμό της σήψης στην οποία μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και η πιο φιλελεύθερη παράταξη όταν έχει γαντζωθεί με νύχια και με δόντια στο ολέθριο άρμα της Εξουσίας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Συνεχίζοντας δε, την κριτική του εναντίον του πρωθυπουργού, ο Μίκης Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι «η εξουσία τον έχει πιάσει για τα καλά, σαν αράχνη στα δίχτυα της».

Σχολιάζοντας δε το πρόσφατο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, σχολίασε με νόημα ότι «σήκωσε το μπόι του ο Γίγας Λαός», καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια της κυβέρνησης να το απαξιώσει.

Ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης επισήμανε, παράλληλα, ότι δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, υποστηρίζοντας ότι στη γειτονική χώρα «ακραίοι και μετριοπαθείς» ακολουθούν την ίδια αλυτρωτική ατζέντα.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανάγκη για τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να αποκτήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ουσιαστικές αρμοδιότητες, «ώστε να μην κυβερνά τη χώρα ένας πρωθυπουργός-δημοκρατικός δικτάτορας, ακόμη και με το 20% του εκλογικού σώματος», όπως είπε.

Εξάλλου, επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται το γρηγορότερο μια δυνατή πλειοψηφική κυβέρνηση γιατί «δεν είναι μόνο απαράδεκτο αλλά και ανόητο να μας κυβερνά ο οιοσδήποτε κύριος Τσίπρας σε μια ιστορική περίοδο όπου η θάλασσα των ιστορικών γεγονότων τείνει να γίνει θύελλα που θα δοκιμάσει τις αντοχές του σκάφους “Ελλάς” σε βαθμό εξοντωτικό».

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας (29/01) η δημοσιογράφος και διοργανώτρια του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα βρίσκεται στο συλλαλητήριο την Κυριακή (04/02/2018), ενώ τόνισε ότι θα είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το Μίκη Θεοδωράκη

Σχετικές ειδήσεις