ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο Novartis - Δένδιας: Η κυβέρνηση πετά λάσπη στον ανεμιστήρα

Σκάνδαλο Novartis - Δένδιας: Η κυβέρνηση πετά λάσπη στον ανεμιστήρα

Tην άποψη ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, αλλά να ρίξει «λάσπη στον ανεμιστήρα» και να «σπιλώσει τους πολιτικούς αντιπάλους της για μικροκομματικά οφέλη» εκφράζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής ο κ. Δένδιας τονίζει ότι «η εκτελεστική εξουσία πρέπει να αφήσει απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη από κάθε είδους υποδείξεις και καθοδηγήσεις, ώστε να διερευνήσει εις βάθος την υπόθεση».

Παράλληλα χαρακτηρίζει επίσης «εξαιρετικά προβληματική στο περιεχόμενό της από νομική άποψη» την πρόταση σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς όπως σημειώνει, «ούτε αδικήματα περιγράφει, ούτε πρόταση για άσκηση δίωξης περιλαμβάνει».

Ακόμα κατηγορεί την κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στο θέμα των Σκοπίων, επισημαίνοντας ότι ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις «με υποχωρήσεις στο ζήτημα της ονομασίας από την πλευρά της και μπήκε σε αυτή τη συζήτηση χωρίς να έχει εξασφαλίσει την απαλοιφή των αλυτρωτικών επιδιώξεων, με ρητές δεσμεύσεις από την άλλη πλευρά».

Τέλος ο κ. Δένδιας εκφράζει την πεποίθηση ότι μια κυβέρνηση ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη «μπορεί να ενώσει και πάλι τους Έλληνες», ενώ υπογραμμίζει ότι καθαρή έξοδος από τα μνημόνια «δεν πρόκειται να υπάρξει, από τη στιγμή που η ίδια κυβέρνηση έχει υπογράψει και ένα άτυπο αλλά υπαρκτό τέταρτο μνημόνιο με επαχθή μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας της».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το σκάνδαλο Novartis

Σχετικές ειδήσεις