ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα της MRB: Οι Έλληνες εμπιστεύονται το στρατό, την εκκλησία και θέλουν ηγέτη σαν τον Πούτιν!

Έρευνα της MRB: Οι Έλληνες εμπιστεύονται το στρατό, την εκκλησία και θέλουν ηγέτη σαν τον Πούτιν!

Άκρως αποκαλυπτικά ειναι τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας της MRB που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της διαΝΕΟσις σχετικά με το τι πιστεύουν οι Έλληνες για την Ευρώπη, την οικονομία, την ανάπτυξη, το μέλλον και τους εαυτούς τους.

Τεράστια είναι η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες της χώρας σε θεσμούς και δομές. Στην κορυφή βρίσκονται ο Στρατός, η Αστυνομία, η Δικαιοσύνη, η Εκκλησία, αλλά βεβαίως και ο θεσμός της ελληνικής οικογένειας.

b21

Από τα στοιχεία της έρευνας παρατηρείται αύξηση στον μέσο όρο εμπιστοσύνης των θεσμών που διερευνήθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια, ο οποίος συνολικά πλέον ανέρχεται στο 47% (+ 3,7% από την προηγούμενη μέτρηση).

Στην πρώτη θέση παραμένει με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ο θεσμός της οικογένειας, ενώ και οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν την εκτίμηση που παραδοσιακά χαίρουν από τους πολίτες. Ακολουθεί η Δικαιοσύνη και η Εκκλησία με την πεντάδα να κλείνει η Αστυνομία.

Ακολουθεί η προεδρία της Δημοκρατίας, με τον Πρώτο Πολίτη της χώρας να χαίρει της εκτίμησης του 56% των Ελλήνων πολιτών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως την δεκάδα συμπληρώνουν, ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, ο θεσμός του Δημάρχου και το ελληνικό κοινοβούλιο, η εικόνα των οποίων δέχτηκε αναμφισβήτητα γερό πλήγμα στα χρόνια της κρίσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι πολίτες επιθυμούν την παραμονή μας στην Ε.Ε., ενώ παράλληλα κατακρημνίζεται η έννοια του καπιταλισμού:

a27

Το πρότυπο του πολιτικού ηγέτη για τους Έλληνες φαίνεται πως αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Βλάντιμιρ Πούτιν.

a40

Δείτε τους κυριότερους πίνακες στη Gallery του Newsbomb.gr