Νίκος Τόσκας: Έρχονται περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο

Νίκος Τόσκας: Έρχονται περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο

Σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών-Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο, σε πεζές περιπολίες.

«Θα κατεβάσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στον δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός στην «Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο», «αφαιρώντας αστυνομικούς από την προστασία ανθρώπων που δεν τη χρειάζονται».

Ο κ. Τόσκας υπεραμύνθηκε της απόφασης κατάργησης της ομάδας «Δέλτα», σημειώνοντας ότι λειτουργούσε χωρίς σχέδιο και χωρίς διοικητές, ενώ πέταξε το γάντι της συνεργασίας στον δήμαρχο Αθηναίων για το θέμα των Εξαρχείων: «οι καταστάσεις σε προβληματικές περιοχές σε όλο τον κόσμο βελτιώθηκαν σταδιακά με κοινωνικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι αποκλειστικά από την αστυνομία.. Είναι άδικο να προσπαθεί κάποιος να τις δικές του παραλείψεις και τα προβλήματα να τα φορτώνει σε ένα υπουργό για να καλύψει τις δικές του αδράνειες», επεσήμανε ο κ. Τόσκας.

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στα διεθνή θέματα και στις σχέσεις με την Τουρκία, λέγοντας ότι όταν υπάρχει ένταση, μπορεί τυχαία γεγονότα να δημιουργήσουν προβλήματα. Σημείωσε δε, ότι «για εμάς είναι κεντρικό ζήτημα η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και γι’ αυτό θα πρέπει να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα».

Για τη θέση του κ. Καμμένου στο ονοματολογικό, ο κ. Τόσκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν η πλευρά των Σκοπίων δεχθεί τις ελληνικές θέσεις, αυτές θα περάσουν στο εσωτερικό, και χωρίς κυβερνητικές αναταράξεις.

Διαβάστε επίσης:

Δραματικές εξελίξεις: Οι Τούρκοι «σπρώχνουν» την Ελλάδα σε πόλεμο λίγων ημερών

Πάσχα 2018: Αυτό είναι το ωράριο των καταστημάτων τη Μεγάλη Παρασκευή