ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Ο Γιούνκερ στηρίζει την προσπάθεια για «καθαρή έξοδο»

Τζανακόπουλος: Ο Γιούνκερ στηρίζει την προσπάθεια για «καθαρή έξοδο»

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, δημοσιονομικά έχουμε τηρήσει όλες μας τις υποχρεώσεις γι' αυτό και οι εταίροι και δανειστές μας πρέπει να βοηθήσουν ώστε τον Αύγουστο να περάσουμε σε μία «καθαρή έξοδο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και πωςπρος την κατεύθυνση αυτή κινείται και η επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα.

Αναφορικά με την επίσκεψη Γιούνκερ και τις προσδοκίες από την πλευρά της Ελλάδας, ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, είπε ότι η σχέση του προέδρου της Κομισιόν με τον πρωθυπουργού είναι πολύ στενή, ειδικά στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεται στη χώρα μας και συμπλήρωσε ότι η Κομισιόν έχει υπάρξει αρκετά βοηθητική, παρά τις διαφορές κατά το παρελθόν, στην προσπάθεια για έξοδο από το πρόγραμμα.

Ερωτηθείς για το θέμα των φρεγατών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία θα ανακοινωθεί ενώ αναφερόμενος στην συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο επανέλαβε ότι η συζήτηση ήταν διερευνητική.

Για τους Έλληνες αξιωματικούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, μεταξύ άλλων,πως ασκούνται πιέσεις προς την γείτονα και η Ελλάδα κάνει το καλύτερο δυνατόν, για να επισημάνει ότι η Τουρκία προσπαθεί να αξιοποιήσει πολιτικά το ζήτημα, παίζοντας με δύο ανθρώπινες ζωές.

Αναφορικα με την πορεία των διαπραγματεύσεων για τα ονοματολογικό, είπε η Ελλάδα έκανε βήματα και αναμένεται το ίδιο και από την πΓΔΜ ενώ για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία,σημείωσε πως η ελληνική πλευρά παρακολουθεί και προβληματίζεται με το θέμα, για να συμπληρώσει ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό.

Τέλος, για το θέμα σχετικά με την offshore εταιρεία που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνδέεται με τη σύζυγο του προέδρου της Ν.Δ. είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Τόνισε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να είναι πιο αποφασιστικός στην προσπάθειά του να υπηρετήσει τη διαφάνεια και να αποκαλύψει ποιο φυσικό πρόσωπο κρύβεται πίσω από την offshore εταιρεία.

Ρoή Ειδήσεων