ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: Τώρα που βγαίνουμε από τα Μνημόνια, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι

Φλαμπουράρης: Τώρα που βγαίνουμε από τα Μνημόνια, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί με σύνεση και προσήλωση στην υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, στις 20 Αυγούστου, εκφράζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

«Τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια και θα μπορούμε να αποφασίζουμε οι ίδιοι, αντί να εκτελούμε εντολές, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι», υπογραμμίζει ο κ. Φλαμπουράρης.

Επισημαίνει δε πως «η προσεχής έξοδος της χώρας στις αγορές, σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση των μνημονίων και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που πλέον διατίθενται, θα αυξήσουν τη ρευστότητα και τον δημοσιονομικό χώρο της ελληνικής οικονομίας, ώστε να παρθούν τα σημαντικά εκείνα μέτρα, που θα μας οδηγήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και στη συνεχή και σταθερή αύξηση των νέων θέσεων εργασίας».

Στο ερώτημα πότε πιστεύει ότι θα γίνουν εκλογές, ο υπουργός Επικρατείας απαντά ότι «η προκήρυξή τους ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού». Ωστόσο, ο κ. Φλαμπουράρης σημειώνει: «Γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να εξαντληθεί η συνταγματική προθεσμία μέχρι την τελευταία ημέρα».

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ο ίδιος αναφέρει: «Προφανώς και μπορεί να αντέξει ο κυβερνητικός συνασπισμός από μια τυχόν καταψήφιση της επερχόμενης συμφωνίας εκ μέρους των ΑΝΕΛ. Το θέμα αυτό δεν υπήρχε στην αρχική κυβερνητική ατζέντα, ούτε ήταν μέρος της μεταξύ μας συμφωνίας συνεργασίας».

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων