ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν αλλάζει απόφαση ο Γ. Παπανδρέου

Δεν αλλάζει απόφαση ο Γ. Παπανδρέου

Αποφασισμένος και σίγουρος για την απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα εμφανίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που επιμένει στην απόφασή του.

«Ήταν βασική προεκλογική αρχή του ΠΑΣΟΚ» τόνισε μεταξύ άλλων για να συνεχίσει: «Κανένα κόμμα δεν είπε όλη την αλήθεια. ΜΜΕ και αντιπολίτευση «λύσσαξαν» κατά του δημοψηφίσματος.» Ο πρωθυπουργός επίσης στην ομιλία του τα έβαλε με συμφέροντα, ενώ μίλησε για ΜΜΕ και τράπεζες υποστηρίζοντας ότι έχουν ως στόχο να προκαλέσουν χάος αυτή τη στιγμή.

Αποκάλυψε επίσης ότι την πρόθεσή του για το δημοψήφισμα την είχε κάνει γνωστή σε Ευρωπαίους ηγέτες, από τους οποίους όπως είπε περιμένει συμπαράσταση. Γιια την περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας επισήμανε ότι εκείνος ήταν πρώτος που έκανε την προσπάθεια όμως αρνήθηκαν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και η Αριστερά.

Τόνισε επίσης ότι η αναταραχή στις αγορές θα είναι πρόσκαιρη και πρόσθεσε ότι η έγκριση της νέας σύμβασης με δημοψήφισμα θα είναι υπέρ της Ελλάδας. Γιατί, όπως είπε, «όλοι θα κινητοποιηθούν για να είναι επιτυχής η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα». Διευκρίνισε και πάλι ότι στο δημοψήφισμα το δίλημμα δεν είναι «αυτή ή άλλη κυβέρνηση», αλλά «ναι ή όχι στη σύμβαση», «ναι ή όχι στην Ευρώπη», «ναι ή όχι στο ευρώ».

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης στην παρούσα φάση είναι να εισπραχθεί η 6η δόση μέσα στο Νοέμβριο, για να υπάρξει μια σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της «σε ρυθμό ρελαντί». Ο Πρωθυπουργός κατήγγειλε τη ΝΔ, τον ΛΑΟΣ και τη Ντόρα Μπακογιάννη ότι «κινούνται στα όρια μια θεσμικής εκτροπής», παροτρύνοντας ανοιχτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚνα ρίξουν την κυβέρνηση στην ψηφοφορία της Παρασκευής. Γι αυτό, τόνισε, «χρειάζεται όλοι μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την ιστορική στιγμή με ευθύνη»