Σκληραίνει την κόντρα για το δημοψήφισμα ο Σαμαράς

Σκληραίνει την κόντρα για το δημοψήφισμα ο Σαμαράς

Εμμένει στο αίτημα για προσφυγή στις κάλπες η Συγγρού

 Εθνική ανάγκη θεωρεί η ΝΔ την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με τον Αντώνη Σαμαρά να είναι έτοιμος να ανεβάσει και άλλο τους τόνους της αντιπαράθεσης σήμερα, στις 12:00, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει βάλει ως στόχο να αποτρέψει με κάθε μέσο και «πάση θυσία» τη διενέργεια δημοψηφίσματος -στην οποία εμμένει η κυβέρνηση- αφού θεωρεί το δίλημμα που τίθεται «διχαστικό και εκβιαστικό».

Παράλληλα, η Συγγρού παρακολουθεί με εξαιρετική προσοχή τις εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης. Μετά το χθεσινό έκτακτο Υπουργικό, τα «γαλάζια» στελέχη, αναμένουν να δουν τι θα περιλαμβάνει το σημερινό μενού των Καννών, ενώ εκτιμούν πως σε κάθε περίπτωση, οι πιθανότητες η κυβέρνηση να χάσει τη δεδηλωμένη μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είναι αυξημένες, μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη αλλά και τις προειδοποιήσεις της Βάσως Παπανδρέου και της Εύας Καϊλή.

«Πορεία προς το λαό»

Την ίδια ώρα, και ενώ φαίνεται πια να έχει απομακρυνθεί η σκέψη της μαζικής παραίτησης της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, προετοιμάζει –σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης- πρόγραμμα περιοδειών ανά την Ελλάδα, με ανοιχτές συγκεντρώσεις και ομιλίες, με στόχο να πείσει προς την κατεύθυνση των εκλογών και να ακυρώσει στην πράξη την απόφαση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί πως η μόνη λύση είναι οι εκλογές για αυτό μοιάζει να μην τον απασχολεί ούτε η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ακόμη και αν αυτή συγκροτούνταν με τους όρους που ο ίδιος είχε θέσει πριν από μερικούς μήνες, δηλαδή να είναι συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας και με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και πάντως όχι τον Γιώργο Παπανδρέου.