Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν το Μάιο - Διχαστικός ο Τσίπρας, δεν θα τον ακολουθήσω

Κυριάκος Μητσοτάκης | Εκλογές 2019: Σφοδρή κριτική…

Στους δρόμους της Αθήνας οι συνταξιούχοι: «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!»

Πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο…

Τραγωδία στις Σέρρες: Τρένο συγκρούστηκε με τρακτέρ – Ένας νεκρός

Δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (15/12)…

LIVE: Οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ - Ημέρα 2η

Συνέδριο ΝΔ | Ειδήσεις: Παρακολουθήστε ζωντανά τις…

«Κόκκινο πανί» για την Ρωσία η Σύνοδος για την αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Ραγδαίες εξελίξεις πυροδοτεί η σύνοδος του ορθόδοξου…

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Η ανακοίνωση της ΝΔ για τα αδέρφια του Τσίπρα είναι για ποινικό δικαστήριο

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Η ανακοίνωση της ΝΔ για τα αδέρφια του Τσίπρα είναι για ποινικό δικαστήριο

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ με αφορμή το χθεσινό σημείωμα της για την εταιρεία των αδερφών του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο κ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι «η ΝΔ εξέδωσε μια ανακοίνωση που στην κυριολεξία είναι για ποινικό δικαστήριο», «ήταν ένα συκοφαντικό λιβελογράφημα» «και το κάνει αυτό για να βυθίσει τον πολιτικό διάλογο στο σκοτάδι».

Είπε πως έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση με τις υποθέσεις της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ, «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με το ανακριβές πόθεν έσχες, με τη μη δήλωση του πόθεν έσχες, το γεγονός ότι υπάρχουν δάνεια εκατ. ευρώ του Κήρυκα Χανίων στα οποία εκεί υπάρχουν χαριστικές ρυθμίσεις.

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με ψευδείς ειδήσεις και κατηγορίες με συκοφαντικά και ανυπόστατα δημοσιεύματα που είχε μάλιστα προαναγγείλει (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) από τη Βουλή», είπε.

«Σε συνεργασία με ένα συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα η ΝΔ προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα σε αυτό το σκοτάδι», σημείωσε και απέκρουσε αναλυτικά μια-μια ως «ψευδείς», «ανυπόστατες» και «συκοφαντικές» τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα:

-Ως προς το ότι υπήρξε χαριστική ρύθμιση, είπε ότι «χαριστική ρυθμιση του δανείου με 6% επιτόκιο δεν υπάρει. Χαριστική είναι η ρύθμιση του Κήρυκα Χανίων όπου ο κ. Μητσοτάκης μετά από 11 χρόνια που δεν είχε πληρώσει φράγκο εξασφάλισε δόσεις για 2 χρόνια, 3 χιλιάδων ευρώ με τη δυνατότητα στο τέλος των δυο η τριών χρόνων να πληρώσει δήθεν 614.000 ευρώ και να εξοφλήσει το δάνειο του. Αυτό λέγεται ‘ρύθμιση-μπαλόνι και είναι καραμπινάτη παρανομία».

-Ως προς το ότι με τον νόμο Παρασκευόπουλου που έγινε επί της σημερινής κυβέρνησης το δικαστήριο οδηγήθηκε στην απόφαση περί εξάλειψης του αξιόποινου, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: «Δεν ισχύει ούτε αυτό, γιατί και ο προηγούμενος νόμος που ίσχυε, στο συγκεκριμένο ζήτημα της πλημμεληματικής κατηγορίας έλεγε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δηλαδή δεν θα είχε αλλάξει τίποτα και ούτως η άλλως ο νόμος που εφαρμόζεται κάθε φορά είναι ο νόμος που είναι ο πιο επιεκιής στο ποινικό δίκαιο και ο προηγούμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα νομίζω είναι και πιο επιεικής».

-Ως προς το «τρίτο συκοφαντικό που περιλαμβάνει το κείμενο της ΝΔ ότι άλλαξε δήθεν η κατηγορία από το δικαστήριο το 2015 όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ήδη πρωθυπουργός», επισήμανε ότι «δεν ισχύει», καθώς «το δικαστήριο είχε αποφασίσει γι’ αυτά τα ζητήματα από το 2012 πριν καν τις εκλογές του Μάη, πριν καν γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

-Το «4ο ψέμα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αφορά την υποτιθέμενη λειτουργία της εταιρείας των αδελφών του πρωθυπουργού με έργα από το δημόσιο. Ωστόσο, τόνισε, από το 2012 και από τότε που ο κ. Τσίπρας έγινε αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ο αδερφός του κατέθεσε το δίπλωμα του επί υπουργίας του κ. Μηταράκη και δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό δημόσιο».

«Αρα η ανακοίνωση της ΝΔ στην κυριολεξία είναι για ποινικό δικαστήριο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.