ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξη μην το σκέφτεσαι! Ξήλωσέ τους όλους και όλες…

Αλέξη μην το σκέφτεσαι! Ξήλωσέ τους όλους και όλες…

Η ώρα ευθύνης για τον Έλληνα Πρωθυπουργό και η υποχρέωσή του να μην «κρυφτεί» πίσω από την ένταση των ισχυρών ανέμων και την ακαταμάχητη πύρινη λαίλαπα που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες αθώες ψυχές και σκόρπισε τον όλεθρο, εξαφανίζοντας απ’ το χάρτη ένα ολόκληρο παραθαλάσσιο (!) προάστιο της πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Αυτή την ώρα που οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς άρχισαν - όπως αναμενόταν - να «κρύβονται» και να πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών τους, για τη μη αποτροπή της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, ο ένας στον άλλο, αυτή την ώρα επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα και δραστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι υποχρεωμένος ο Έλληνας πρωθυπουργός, απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον όρκο του στο Σύνταγμα, να παρέμβει δραστικά και - τουλάχιστον - να αναζητήσει και να αποδώσει τις ευθύνες, οι οποίες και υπάρχουν και είναι τεράστιες, σε όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλέκονταν και εξακολουθούν να εμπλέκονται με την λήψη μέτρων για την αποφυγή της τραγωδίας.

Μέτρων που έπρεπε να είχαν ληφθεί πριν το κακό και να είχαν λειτουργήσει αποτρεπτικά, ώστε να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή.

Είναι ξεκάθαρο και αποτελεί κοινό μυστικό ακόμα και εντός κυβερνητικών κύκλων πια, ότι απέτυχε παταγωδώς όλο το σύστημα που εμπλέκεται στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Από την πολιτική ηγεσία, μέχρι την ηγεσία της Πυροσβεστικής, ό,τι κι αν σχεδίαζαν, ό,τι κι αν επιχείρησαν, απέτυχε παταγωδώς.

4515254

Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι απέτυχε παταγωδώς ο όποιος σχεδιασμός υπήρξε, γιατί αναμένουμε επισήμως να τον μάθουμε από την αρμόδια υπηρεσία, του Δασαρχείου Πεντέλης, για μια «πόλη» χτισμένη άναρχα και παράνομα όπως θα αποδειχθεί σύντομα μέσα σε δασική έκταση. Όλοι οι Έλληνες θέλουν να μάθουν με κάθε επισημότητα πού… εξαφανίστηκαν οι αντιπυρικές ζώνες, πού χάθηκαν οι ελεύθερες προσβάσεις στον Αιγιαλό, πώς και γιατί επετράπη σε όσους επετράπη να σηκώσουν μάντρες πάνω στο… κύμα.

Είναι άπειρα τα γιατί και τα πώς τα οποία αναμένουν απαντήσεις. Και καθώς οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς άρχισαν - όπως αναμενόταν - και να κρύβονται και να παίζουν «τένις» με τις ευθύνες τους, οφείλει ο Αλέξης Τσίπρας να τους στείλει ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο σπίτι τους.

Να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη και να πράξει αυτό που κανένας Έλληνας Πρωθυπουργός δεν τόλμησε να κάνει, φοβούμενος το όποιο πολιτικό κόστος.

Να ξηλώσει τους άχρηστους κρατικούς λειτουργούς και να τα χτίσει όλα από την αρχή. Να καταργήσει τους αναχρονιστικούς νόμους. Nα παύσει με Προεδρικό Διάταγμα κάθε εξουσία από τους Δασάρχες που σε πολλές περιπτώσεις καταγγέλλονται πως τα... κάνουν πλακάκια με Δημάρχους και συμφέροντα και «ξεχνάνε» να επιτελέσουν το καθήκον τους και να δώσει επιτέλους το έναυσμα για κάτι πραγματικά καινούργιο.

Κάτι καινούργιο που με οδηγό όσα τραγικά εξακολουθούν να εκτυλίσσονται στο Μάτι Αττικής και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δεκάδες νεκρούς, τιμώντας - κατ’ ελάχιστο - τη μνήμη τους, θα προσφέρει επιτέλους σε αυτόν τον τόπο ένα καλύτερο αύριο.

Θα δημιουργηθούν - επιτέλους - οι πραγματικές υποδομές, ώστε να μην πλημμυρίσει ξανά καμία περιοχή της Ελλάδας, να μην καεί καμία περιοχή που έχει χτιστεί (κακώς) σε δασικές εκτάσεις.

5345345345

Πάνω απ’ όλα να μη χαθεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ανθρώπινη ζωή επειδή κάποιος κρατικός λειτουργός, κάποιος Δασάρχης, κάποιος αρχηγός Πυροσβεστικού, Λιμενικού ή Αστυνομικού Σώματος, κάποιος Δήμαρχος ή κάποιος Υπουργός, δεν αξίζουν να κατέχουν θέσεις και αξιώματα που τους έχουν εμπιστευτεί οι Έλληνες πολίτες.

Διότι αυτό που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ένας Πρωθυπουργός είναι πως οι πολίτες τον εκλέγουμε για να φροντίζει ώστε να διασφαλίζει με κάθε τρόπο το εθνικό συμφέρον και φυσικά τα ατομικά μας δικαιώματα.

Και όλοι αυτοί που απολάμβαναν αυτής της εμπιστοσύνης των επιλογών του Αλέξη Τσίπρα για να πράττουν το αυτονόητα, αποδείχτηκαν άχρηστοι.

Και ως άχρηστοι, αφού οδήγησαν με την ανικανότητά τους στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους, παιδικές ψυχές, επιβάλλεται ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ να πάνε σπίτι τους. Και φυσικά να λογοδοτήσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη, διότι είναι σαφές πως για το ότι δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες, ελεύθερες προσβάσεις στον αιγιαλό και για άπειρες ακόμα πολεοδομικές παραβάσεις, υπάρχουν άπειρες ποινικές ευθύνες. Και πρέπει - επιτέλους - να αποδοθούν.

Αλέξη Τσίπρα…

Όσο μακάβριο κι αν είναι και διαβάζεται, έχεις μπροστά σου μια και ευχόμαστε να είναι πραγματικά και η τελευταία σου ευκαιρία να γκρεμίσεις όλη τη σαπίλα του κρατικού μηχανισμού που κληρονόμησες και συντηρείς…

Μην υπολογίσεις πολιτικό, ούτε και οικονομικό κόστος, παρά μόνο την ΑΞΙΑ της ανθρώπινης ζωής των Ελλήνων που πνίγονται και καίγονται ζωντανοί, χειμώνα - καλοκαίρι.

4513678

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες επόμενες… εθνικές τραγωδίες. Εκατοντάδες περιοχές που έχουν ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά για να αποτελέσουν το επόμενο «Μάτι», την επόμενη «Μάνδρα».

Το ό,τι οι προκάτοχοί σου δεν έπραξαν τα αυτονόητα, δεν σε απαλλάσσει από την υποχρέωση να κάνεις εσύ τη διαφορά.

Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει να αισθάνεται άλλο απροστάτευτος και αβοήθητος. Δεν γίνεται να φταίνε πάντα τα ακραία καιρικά φαινόμενα…

Αλέξη, πράξε - επιτέλους - τα δέοντα…

Μην το σκέφτεσαι καθόλου…

Ξήλωσέ τους όλους και όλες…