ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Την ευθύνη της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι την έχουν οι κάτοικοι

Καμμένος: Την ευθύνη της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι την έχουν οι κάτοικοι

Αποκλειστικά στους... πρώην κυβερνώντες και τους κατοίκους της περιοχής που έχτιζαν χωρίς άδειες απέδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος την εθνική τραγωδία στο Μάτι, μην επιρρίπτοντας καμία απολύτως ευθύνη στην κυβέρνηση, τους Δήμους, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική!

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος τόνισε, μιλώντας στο BBC, ότι «η άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν, γιατί στο Μάτι και σε όλη την ακτογραμμή οικοδομήθηκαν οι περισσότερες κατοικίες χωρίς την απαραίτητη άδεια. Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρούν τους νόμους και τους κανόνες».

Ο υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν υπήρχε σχέδιο, υπεραμύνθηκε του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, τονίζοντας ότι όλοι «έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή».

«Στις 23 Ιουλίου η φωτιά ξεκίνησε από τα δυτικά της Αθήνας και όλες οι δυνάμεις ήταν εκεί. Γύρω στις 4 το απόγευμα, μας ενημέρωσαν για τη φωτιά στην Πεντέλη. Μετακινήσαμε το 50% των δυνάμεων εκεί. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ. Δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά: Ανατριχιαστική μαρτυρία: «Έβλεπα τη μητέρα μου να καίγεται – Δεν πρόβαλα να της πω αντίο»

Φωτιά: Θρίλερ με τις 9χρονες δίδυμες – Στο Μάτι ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης