ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Θρίλερ με τις 9χρονες δίδυμες – Στο Μάτι ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης

Φωτιά: Θρίλερ με τις 9χρονες δίδυμες – Στο Μάτι ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης

Φωτιά: Με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο παρακολουθεί το θρίλερ με την εξαφάνιση της Σοφίας και της Βασιλικής Φιλιπποπούλου, των δύο 9χρονων διδύμων τα ίχνη των οποίων χάθηκαν όταν ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Στην πληγείσα περιοχή, εκεί όπου δεκάδες άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από την πύρινη λαίλαπα, βρίσκεται ο γνωστός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο μικρών κοριτσιών.

Ο ιδιωτικός ερευνητής μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε, «εγώ είμαι εδώ γιατί έχω την εντολή από τον Γιάννη Φιλιπόπουλο για τα δύο παιδιά. Θέλω να σκέφτομαι ότι θα ισχύσει το καλό σενάριο και θα βρεθούν τα δύο αγγελούδια σώα».

Πίστευε πως τις είδε πάνω σε βάρκα ο πατέρας τους

Η Σοφία και η Βασιλική Φιλιπποπούλου εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Δευτέρας στην Αττική.

Από τις 6.20 μ.μ της Δευτέρας που τα δύο κορίτσια σταμάτησαν να δίνουν σημεία ζωής, ο πατέρας Γιάννης Φιλιππόπουλος έχει ξεκινήσει έναν αγωνιώση αγώνα δρόμου για να τα εντοπίσει και να βεβαιωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο απεγνωσμένος πατέρας αρχικά έψαξε σε νοσοκομεία, Πυροσβεστική και Αστυνομία. Πήγε ακόμα και στο νεκροτομείο, στο Γουδή, όπου έδωσε δείγμα DNA, όμως παντού έπαιρνε την απάντηση ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο ίχνος των δίδυμων κοριτσιών. Ωστόσο σε κάποια πλάνα του Alpha από το λιμάνι της Ραφήνας - όπου μεταφέρονταν με ιδιωτικά πλοιάρια και πλωτά σκάφη του Λιμενικού διασωθέντες που είχαν καταφύγει σε παραλίες στο Μάτι - τόσο εκείνος όσο και η γυναίκα του υποστήριξαν πως αναγνώρισαν τις κόρες τους μέσα σε ένα γρι - γρι. Μάλιστα, δίπλα τους στέκονταν ένας άνδρας, χωρίς μπλούζα, και μία γυναίκα που ήταν μαζί με άλλα δύο κοριτσάκια, τα οποία κάθονταν μαζί με τις 9χρονες. Αμέσως σήμανε συναγερμός, με τον καπετάνιο του σκάφους και τον επικεφαλής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να απευθύνουνν έκκληση στον άνδρα με το μούσι, που εικονίζεται στο βίντεο, να εμφανιστεί στις Αρχές.

Τα έγγραφα - πειστήρια

Το πρωί της Τετάρτης ο άνθρωπος που έδειχναν τα πλάνα εντοπίστηκε και εξετάστηκε από την Αστυνομία, όμως με όσα είπε περιέπλεξε κι άλλο το μυστήριο. Όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, τα παιδιά δίπλα στα οποία στεκόταν την ώρα της διάσωσης είναι δικά του και τα άλλα δύο παιδιά είναι της κουμπάρας του. Μάλιστα, προσκόμισε και τα απαραίτητα έγγραφα.

Παρά τις προσπάθειες των γονιών, τα δίδυμα έως και σήμερα το πρωί δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ το Λιμενικό υποστηρίζει ότι τα ονόματα των παιδιών δεν βρίσκονται στις λίστες των διασωθέντων που αποβιβάστηκαν στη Ραφήνα, επιτείνοντας έτσι την αγωνία. Το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση Amber Alert με τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των δίδυμων κοριτσιών απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει να μιλήσει.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός: Δύο φωτιές στο Λαύριο

«Πνίγηκαν» Μαρούσι και Κηφισιά από την ισχυρή καταιγίδα - Εγκλωβίστηκαν οδηγοί και πεζοί (pics+vids)