ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Παυλόπουλου με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Επικοινωνία Παυλόπουλου με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 168 ημέρες κράτησης στην Αδριανούπολη, είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών και ειδικότερα συνομίλησε με τον Νίκο Κούκλατζη και τον Νίκο Μητρετώδη.

Υπενθυμίζεται ότι ως «στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών», χαρακτήρισε ο Προκόπης Παυλόπουλος την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «δείχνει και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία» για να «αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα» η οποία έχει αποδείξει «ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη επίσης τα δυο στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειες τους για το «έξοχο φρόνημα» και το «υποδειγματικό ήθος» που επέδειξαν όλον αυτόν τον καιρό.

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Η αποφυλάκιση και απελευθέρωση των δύο στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, αφενός συνιστά στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών. Αφετέρου δε δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα, η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θερμά συγχαρητήρια στα δύο στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων και στις Οικογένειές τους για το έξοχο φρόνημα και το υποδειγματικό ήθος που επέδειξαν, καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της επώδυνης δοκιμασίας».