ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλος με τις δηλώσεις Ζάεφ: Παρέμβαση Νίμιτς και εκνευρισμός στην Αθήνα

Σάλος με τις δηλώσεις Ζάεφ: Παρέμβαση Νίμιτς και εκνευρισμός στην Αθήνα

Συνεχίζει ο Τσίπρας να παραμένει σιωπηλός απέναντι στους προκλητικούς Σκοπιανούς – Κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις Παυλόπουλου που έστειλε αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια

Έντονες αντιδράσεις που απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία των Πρεσπών προκαλούν οι απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού.

Ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας στη Βουλή των Σκοπίων, έκανε με περίσσιο θράσος λόγο για διδασκαλία της «Μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, καθώς κι ότι από εδώ και στο εξής η χώρα τους, θα αποτελεί το βόρειο τμήμα της «Μακεδονίας».

Επί της ουσίας, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανέφερε την ύπαρξη «Μακεδόνων του Αιγαίου».

Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης διαρρέουν τη δυσφορία του Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του ομολόγου του, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη παρέμβαση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτό που επισημαίνεται είναι η ηχηρή απάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου προς τα Σκόπια, με το Μαξίμου να διαμηνύει πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ζήτημα των Σκοπίων. Παράλληλα, τονίζουν ότι ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς τηλεφώνησε στον κ. Ζάεφ ζητώντας του να σταματήσει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Για ποιο λόγο όμως δεν βγάζει επίσημη ανακοίνωση η ελληνική κυβέρνηση κατά του Ζάεφ και «κρύβεται» πίσω από τις πάντα δυναμικές παρεμβάσεις του κ. Παυλόπουλου;

Υπάρχει λόγος που δεν παίρνει θέση για τα εθνικά θέματα;

Διαβάστε επίσης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου: Ανεξέλεγκτος ο Ζάεφ για μακεδονική γλώσσα