ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Στα 650 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Τσίπρας: Στα 650 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Στα 650 ευρώ θα ανέρχεται πλέον ο κατώτατος μισθός σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.   

Η αύξηση που είναι τάξεως των 10,9% για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, ενώ ο υποκατώτατος που δίνονταν σε άτομα κάτω των 25 ετών θα φτάσει το 27%.

Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι ιδιαίτερη για ακόμη έναν λόγο, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επειδή «η ημερήσια διάταξη έχει να κάνει με ένα θέμα που ακουμπά τον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου, των στρατηγικών μας στοχεύσεων, αλλά κυρίως ακουμπά τον πυρήνα του κοινωνικού ζητήματος και των κοινωνικών σχέσεων δηλαδή το ζήτημα του μισθού, του κατώτατου μισθού», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε ότι:«Από την πρώτη στιγμή της δικής μας διακυβέρνησης είχαμε επισημάνει την κομβική σημασία που έχει για εμάς ο μισθός. Είχαμε επισημάνει ότι η στρατηγική της δίκαιης ανάπτυξης και ο στρατηγικός στόχος περιορισμού των ανισοτήτων περνά μέσα από την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και την ενίσχυση της μισθωτής εργασίας, της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σήμερα στην αύξηση του κατώτατου μισθού όσο και στην κατάργηση του υποκατώτου μισθού, που αφορά τους νέους κάτω από 25, «ενός απαράδεκτου θεσμού που δημιουργούσε εργαζομένους δύο ταχυτήτων, χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας» είπε ο πρωθυπουργός και επισήμανε: «Σας καλώ, λοιπόν, σήμερα, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια μειώσεων μισθών, να προβούμε σε ένα ακόμη ιστορικής σημασίας βήμα. Να εγκρίνετε την πρότασή μου για διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ μηνιαίως» σημείωσε, δεχόμενος το χειροκρότημα του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εργαζόμενοι που παίρνουν τον υποκατώτατο μισθό 510 ευρώ και όσοι παίρνουν τον κατώτατο των 586, από τον επόμενο μήνα, τον Φλεβάρη, όλοι τους θα έχουν ως κατώτατο μισθό τα 650 ευρώ.

«Αυτή η κίνηση είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας που έχουν υποφέρει, για όλους εκείνους και εκείνες που την περίοδο της κρίσης είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, είδαν τους μισθούς τους να περικόπτονται, είδαν ξαφνικά σε ένα βράδυ την κυβέρνηση συνεργασίας τότε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να μειώνει τον κατώτατο μισθό κατά 22% και 32% για τους νέους» επισήμανε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι είναι «κίνηση ουσιαστική και συμβολική, που τη χρωστάμε σε όλους εκείνους και εκείνες που σήκωσαν στην πλάτη τους το βάρος της χρεοκοπίας και της δημοσιονομικής προσαρμογής, σε εκείνους που είδαν τα όνειρα της ζωής τους, τις προοπτικές τους και τις προσδοκίες τους να βυθίζονται στο σκοτάδι της κρίσης. Πλέον, η χώρα, βγαίνοντας από την κρίση, μπορεί σταδιακά να αρχίσει να επουλώνει τις πληγές» υποστήριξε και ανέφερε ότι η έξοδος από την κρίση και τα μνημόνια δεν είναι ένα διάγελλμα, αλλά θα αρχίσει να αποκρυσταλλώνεται μέρα με τη μέρα στη ζωή της πλειοψηφίας των πολιτών μας.

Διαβάστε επίσης

Έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης οι αγρότες (pics&vid)

Έξοδος στις αγορές: Έκδοση 5ετούς ομολόγου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

Σχετικές ειδήσεις