ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φλερτ» Βερναρδάκη με τους 6 «πρόθυμους»: Αν χρειαστεί, θα μπουν στην κυβερνητική πλειοψηφία

«Φλερτ» Βερναρδάκη με τους 6 «πρόθυμους»: Αν χρειαστεί, θα μπουν στην κυβερνητική πλειοψηφία
Ψάχνουν... πρόθυμα στηρίγματα στην κυβέρνηση
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το ενδεχόμενο να προσχωρήσουν στην αποδεκατισμένη κυβέρνηση Τσίπρα οι έξι συνολικά βουλευτές που της είχαν παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης, ανέφερε τη Δευτέρα (04/02/2019) ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο κ. Βερναρδάκης υποστήριξε πως «η πλειοψηφία θα φανεί στη Βουλή».

«Η κυβέρνηση δεν αισθάνεται ότι βρίσκεται υπό πίεση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη βουλή. Θα μελετηθεί και το σενάριο προσχώρησης αν χρειαστεί των 6 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα», είπε ο κ. Βερναρδάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Υπενθυμίζεται πως οι έξι βουλευτές που κράτησαν «όρθια» τη σαθρή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ήταν οι εξής:

  • Έλενα Κουντουρά
  • Κατερίνα Παπακώστα
  • Σπύρος Δανέλλης
  • Βασίλης Κόκκαλη
  • Θανάσης Παπαχριστόπουλος
  • Κώστας Ζουράρις

Όπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν μπορεί να κάνει δίχως τους «πρόθυμους» βουλευτές, καθώς βλέπει ότι η κοινοβουλευτική της δύναμη έχει αποδυναμωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την απόφαση του πρωθυπουργού να μην υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή στον Κανονισμό της Βουλής, ο κ. Βερναρδάκης είπε: «Κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον. Αυτό που ήθελε η κυβέρνηση ήταν να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί. Αφού δεν θέλουν αυτοί μία, δεν θέλει ο Τσίπρας δέκα».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του Πάνου Καμμένου, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στον Πάνο. Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;».

Αναφερόμενος, τέλος, στο Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά, εκτίμησε πως «το κόμμα δεν έχει ουδεμία οριοθέτηση σε κανένα σοβαρό ζήτημα απέναντι στη ΝΔ. Είναι ένα απόλυτο υβρίδιο που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με την σοσιαλδημοκρατία και που δεν έχει σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη ταβέρνα Καλαμάτα: Το μεγάλο μυστικό που έκρυβε η τραγωδία

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε θα επιστραφούν τα ποσά - Αναλυτικοί πίνακες για όλα τα Ταμεία

Σχετικές ειδήσεις