ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού από το Μαξίμου: «Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης - κουρελού»

Κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού από το Μαξίμου: «Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης - κουρελού»
Το Μαξίμου θριαμβολογεί για το... κατόρθωμά του
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε θριαμβευτικό τόνο, κυβερνητικές πηγές επιχείρησαν να δικαιολογήσουν το απόγευμα της Δευτέρας (04/02/2019) το πρωτοφανές κοινοβουλευτικό «μαγείρεμα», μετά και την επιστολή των έξι «πρόθυμων» ανεξάρτητων βουλευτών, που αποφάσισαν να παράσχουν «χείρα βοηθείας» εντός Βουλής στον Αλέξη Τσίπρα και το σαθρό κυβερνητικό του «οικοδόμημα».

«Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης - κουρελού. Και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Με επιστολή που απέστειλαν το απόγευμα της Δευτέρας (04/02/2019) στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, οι έξι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν θετικά κατά την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, δηλώνουν ότι επιζητούν να προσμετράται στο εξής η θετική τους ψήφος σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα νομοσχέδια, ώστε να διασφαλίζεται -όπως λένε- η δεδηλωμένη για την κυβερνώσα πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται πως οι έξι βουλευτές που κράτησαν «όρθια» τη σαθρή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ήταν οι εξής:

  • Έλενα Κουντουρά
  • Κατερίνα Παπακώστα
  • Σπύρος Δανέλλης
  • Βασίλης Κόκκαλη
  • Θανάσης Παπαχριστόπουλος
  • Κώστας Ζουράρις

Ειδικότερα, οι «έξι» δηλώνουν ότι σε συνέχεια της θετικής ψήφου που έδωσαν στην κυβέρνηση στην πρόταση εμπιστοσύνης, επιθυμούν εφεξής σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος τους να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Πάντως, ο κ. Ζουράρις διευκρινίζει ότι της δήλωσης του εξαιρεί μόνο την ψηφοφορία για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, εάν αυτή δεν διεξαχθεί με ονομαστική ψηφοφορία.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την ανεύθυνη πολιτική «αποκοτιά», με γνώμονα την απουσία ουσιαστικής δεδηλωμένης, δεδομένου ότι μόνον 145 βουλευτές ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσοχή: Η επιστολή των «έξι» δεν συνεπάγεται την τυπική προσχώρησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημαίνει πως θα συμπεριλαμβάνονται στις ψήφους της συμπολίτευσης, όπου δεν υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ οι έξι «πρόθυμοι» ανεξάρτητοι βουλευτές

Καιρός: Καταιγίδες από λάσπη θα «πνίξουν» την Ελλάδα - Άνεμοι έως και 9 μποφόρ!