ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή (vids)

Συνταγματική αναθεώρηση: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή (vids)
Ολομέτωπη αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη με εκατέρωθεν βολές για την αναθεώρηση του Συντάγματος
EUROKINISSI

Συνταγματική αναθεώρηση | Βουλή | Ειδήσεις: Τσίπρας: «Σε προκαλώ να δεσμευτείς αν θα στηρίξεις Παυλόπουλο για νέα θητεία» - Μητσοτάκης: «Ψηφίστε όλα τα άρθρα της ΝΔ, για να ψηφίσουμε κι εμείς τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» - Υψηλοί τόνοι και στις δευτερολογίες των δύο πολιτικών αρχηγών - Τσίπρας: «Ο Σαμαράς κι ο Γεωργιάδης δεν σε αφήνουν καν να μιλάς για τον Παυλόπουλο» - Μητσοτάκης: «Ευτυχώς δεν ζήτησες το ΑΦΜ του Παυλόπουλου» - Τσίπρας (τριτολογία): Πιάστηκες με τη γίδα στην πλάτη

Στο «κόκκινο» κινήθηκε η πολιτική αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης (13/02/2019), κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί την προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης «διασταύρωσαν τα ξίφη» τους, με την κόντρα αναμεταξύ τους να εστιάζει, κυρίως, στο ζήτημα της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Σε προκαλώ να δεσμευτείς αν θα στηρίξεις Παυλόπουλο για νέα θητεία

Η αρχή έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του στη Βουλή άσκησε σκληρή κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση ο Προκόπης Παυλόπουλος να θητεύσει για άλλα πέντε χρόνια στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

«Ο κύριος Μητσοτάκης επιμελώς αποφεύγει να τοποθετηθεί για κάτι τέτοιο; Σημαίνει ότι η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης, δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ίσως γιατί δεν θεωρεί ότι είναι καλός Πρόεδρος είτε γιατί έχει τάξει κάπου αλλού τη στήριξή του. Και τι κάνει για αυτό; Επιχειρεί να μετατρέψει τη διαδικασία της Συνταγματικής αναθεώρησης σε παρωδία. Μαζεύει Συνταγματολόγους να του ενισχύσουν την άποψη ότι δε παίζει ρόλο τι ακριβώς ψηφίζει στη πρώτη Βουλή. Ψηφίζει μόνο αυτό το άρθρο, ενώ λέει ρητά ότι διαφωνεί στη κατεύθυνση και στο περιεχόμενο. Ώστε να έχει το άρθρο 180. Ευελπιστώντας ότι στην επόμενη βουλή θα έχει μαζί με το ΚΙΝ.ΑΛ. 151 βουλευτές και θα το αλλάξει, για να καταφέρει να εκλέξει ΠτΔ, όχι τον Προκόπη Παυλόπουλου που εμείς προτείνουμε αλλά κάποιον άλλον, ενδεχομένως κάποιο στέλεχος νυν ή σε αποστρατεία του ΚΙΝ.ΑΛ.. Αυτή είναι όλη η σκοπιμότητα και όλο το παιχνίδι που παίζει η ΝΔ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε το βίντεο με την πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα:

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Μητσοτάκης: «Ψηφίστε όλα τα άρθρα της ΝΔ, για να ψηφίσουμε κι εμείς τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο αρχηγός της ΝΔ επιτέθηκε με δριμύτητα στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «κυνικό» και κατηγορώντας τον ότι μετέτρεψε τη συνταγματική αναθεώρηση από μια συναινετική διαδικασία σε μια στείρα πολιτική αντιπαράθεση που εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε, εξάλλου, στην έκκληση του πρωθυπουργού να δεσμευτεί για τη στήριξη του Προκόπη Παυλόπουλου, ώστε να επανεκλεγεί, για δεύτερη θητεία, στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Τα πράγματα είναι σαφή. Καταθέτουμε μία τολμηρή δέσμη μεταρρυθμίσεων. Εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και της δημοκρατίας. Αποσυνδέουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατία από τη διάλυση της Βουλής. Πρέπει να βρούμε τρόπο η Βουλή να μην διαλύετε. Αυτό είναι το μείζον. Και εκεί συμφωνούμε. Διαφωνούμε στον τρόπο εκλογής. Δεν γίνεται από τη μία να επιζητούμε τη συναίνεση και από την άλλη όταν αυτή δεν επιτυγχάνεται να προσφεύγουμε στο λαό. Θα έχουμε δύο διαφορετικά είδη προέδρων. Θα είναι πρόβλημα για την ουσία του πολιτεύματος. Πρέπει να είστε πολύ απελπισμένος για να πιάσετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο στόμα σας και να τον εμπλέκετε!», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο με την πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δευτερολογία Τσίπρα: «Ο Σαμαράς κι ο Γεωργιάδης δεν σε αφήνουν καν να μιλάς για τον Παυλόπουλο»

Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν άμεση και στη διάρκεια της δευτερολογίας του επέμεινε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έδωσε σαφή απάντηση, αν θα στηρίξει, δηλαδή, την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Υπήρξε μία ομολογία σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη. Για το πραγματικό πολιτικό σχέδιο. Μάς είπε ότι σε ότι αφορά της εκλογής του ΠτΔ διαφωνούμε στο περιεχόμενο. Η πραγματικότητα είναι ότι θέση διαμορφώσατε με βάση τις επόμενες πολιτικές εξελίξεις. Είχατε πει για άμεση εκλογή. Σήμερα μιλάτε για θεσμική δυσαρμονία. ας προσκάλεσα να πάρετε συγκεκριμένη θέση. Είπαμε ότι δεν παίζουμε κανένα παιχνίδι. Προτείναμε ξανά Προκόπη Παυλόπουλο που τον θεωρούμε εξαιρετικό πρόεδρο. Εσείς δεν το σηκώσατε το γάντι. Ούτε καν το όνομά του προφέρατε», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε το βίντεο με τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα:

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δευτερολογία Μητσοτάκη: «Ευτυχώς που δεν μου ζήτησες και το ΑΦΜ του Παυλόπουλου»

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε με δριμύτητα στον πρωθυπουργό, αναφορικά με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Γιατί τέτοιο άγχος τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία μετά τις επόμενες εκλογές όταν και θα νικήσετε. Μιλάτε για πρόσωπα. Πάλι καλά που δεν ζητήσατε το ΑΦΜ του Προκόπη Παυλόπουλου. Τον εκτιμώ πολύ το ξέρετε και πιστεύω ότι ασκεί άψογα τα καθήκοντά του», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Δείτε το βίντεο με τη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Τριτολογία Τσίπρα: «Κυριάκο, πιάστηκες με τη γίδα στην πλάτη»

Ο κ. Μητσοτάκης δεν δεσμεύεται ότι θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας διότι έχει κάνει άλλες «συμφωνίες» και διότι έχει μια εσωκομματική πτέρυγα που δεν τον αφήνει, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην τρίτη ομιλία του στη Βουλή.

«Καλά εσωκομματικά ξεμπερδέματα κ. Μητσοτάκη. Σας πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη», είπε ο πρωθυπουργός.

Επίσης παρατήρησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ χύνει «κροκοδείλια δάκρυα» για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν περισσότεροι «πελάτες», γι' αυτούς οι οποίοι θα έρθουν να κερδοσκοπήσουν και στον χώρο της Παιδείας, με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Δείτε το βίντεο με την τριτολογία του Αλέξη Τσίπρα:

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες για πασίγνωστο Έλληνα ηθοποιό: Νοσηλεύεται με διπλό εγκεφαλικό

Κακοκαιρία: Απίστευτες εικόνες στην Κομοτηνή - Κοίταξαν ψηλά και έμειναν άφωνοι οι κάτοικοι! (pics)

Προσοχή! Αυτό είναι το «σύνδρομο» που έχουν τα παιδιά που βλέπουν «Peppa Pig»

Σχετικές ειδήσεις