ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Οι κανόνες που επιβάλλει το ΕΣΡ στα ΜΜΕ για την προβολή υποψηφίων

Εκλογές 2019: Οι κανόνες που επιβάλλει το ΕΣΡ στα ΜΜΕ για την προβολή υποψηφίων
Το ΕΣΡ έχει αναρτήσει σε ξεχωριστή ενότητα στην ιστοσελίδα του τις διατάξεις υπό τον τίτλο «ερωτήσεις-απαντήσεις» για τις εκλογές

Εκλογές 2019: Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ενόψει της διεξαγωγής των επικείμενων Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών και στο πλαίσιο του ελέγχου που ασκεί στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς για την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, δημοσίευσε απαντήσεις σε εκλογικά ερωτήματα αρμοδιότητάς του.

Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης άρχισε ήδη να συγκεντρώνεται πληθώρα ερωτημάτων από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς που αφορά τις ρυθμίσεις για τις απαγορεύσεις της προβολής υποψηφίων ενόψει Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών στο τέλος του μήνα.

Το ΕΣΡ έχει αναρτήσει σε ξεχωριστή ενότητα στην ιστοσελίδα του τις διατάξεις υπό τον τίτλο «ερωτήσεις-απαντήσεις» για τις εκλογές.

Πέρα από τις γενικές διατάξεις που αναφέρονται στους νόμους, υπάρχουν και οι Οδηγίες του ΕΣΡ για την τήρηση της πολυφωνίας.

Από όσα έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα, ξεχωρίζουμε τη σαφή απαγόρευση προβολής υποψηφίου σε μη ενημερωτικά ηλεκτρονικά Μέσα.

Οι υποψήφιοι δηλαδή δεν μπορούν να εμφανίζονται σε μουσικές εκπομπές, είτε να παρουσιάζουν εκπομπές σε ψυχαγωγικούς σταθμούς.

Οι σταθμοί προγραμματίζουν τις ενημερωτικές εκπομπές τους με την ΕΡΤ να σηκώνει το κύριο βάρος της προεκλογικής κάλυψης για όλα τα κόμματα στις Ευρωεκλογές και όλους τους συνδυασμούς σε περιφερειακές και τοπικές.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά απαντήσεις του ΕΣΡ σε επίκαιρα ερωτήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα δοθεί - Ποιοι και πώς θα το πάρουν

Τα δίνει όλα ο Ευκλείδης: Κοινωνικό μέρισμα, 13ος μισθός, 13η σύνταξη και φοροελαφρύνσεις

Σχετικές ειδήσεις